Maltepe'de başörtülü öğrencinin darbedilmesi

Maltepe'de başörtülü öğrencinin darbedilmesi

Lise öğrencisi genç kızı minibüste başörtüsü nedeniyle darbettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan kadının tahliye edildiği öğrenildi

İSTANBUL (AA) - Maltepe'de lise öğrencisi genç kızı minibüste başörtüsü nedeniyle darbettiği gerekçesiyle hakkında, "halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılıklarına dayanarak alenen aşağılama", "inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "hakaret" suçlarından dava açılan kadının tahliye edildiği öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Maltepe'de bir lisede eğitimine devam eden Fatma Dilara Aslıhan Yiğit'in, Pendik-Kadıköy hattındaki minibüste giderken, bir kadının başörtüsü nedeniyle kendisine hakaret ettiğini ve bu kadın tarafından darbedildiğini söyleyerek şikayette bulunması üzerine tutuklanmasına karar verilen şüpheli Ayhan Almila Kursar hakkında hazırlanan iddianame, gönderildiği Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Dosyayı inceleyen mahkemenin, Kursar'ın savunmasının alındığı, kaçma şüphesinin bulunmadığı, delillerin toplandığı gerekçesiyle sanığı tahliye ettiği bildirildi.

Mahkemenin ayrıca Kursar'ın akıl sağlığının tespiti yönünden Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdiği belirtildi.

Sanık Kursar'ın yargılanmasına 19 Temmuz'da başlanacak.

Maltepe'de lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit, Pendik-Kadıköy hattındaki minibüste giderken, bir kadının başörtüsü nedeniyle kendisine hakaret ettiği ve bu kadın tarafından darbedildiği gerekçesiyle şikayette bulunmuş, bunun üzerine gözaltına alınan Ayhan Almila Kursar tutuklanmıştı.

Kursar hakkında, "halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılıklarına dayanarak alenen aşağılama", "inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "hakaret" suçlarından, 7 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :