Malezya'da yeni hükümetten basın özgürlüğü vurgusu

Malezya'da yeni hükümetten basın özgürlüğü vurgusu

İletişim ve Multimedya Bakanı Gobind Singh Deo:- "Medya halkın sesidir. Hükümet reform yolunda ilerleyebilmek için eleştiriye imkan sağlamalıdır" - "İnsanlara, görüşlerini ifade etme olanağı sağlamak temel odağımız olmalı. Muhalefetin sesi de duyulmalı ki

KUALA LUMPUR/ANKARA (AA) - Malezya'da yeni kurulan hükümette İletişim ve Multimedya Bakanlığına getirilen Gobind Singh Deo, ülkede basın özgürlüğünü daha fazla geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Malezya resmi haber ajansı Bernama'da yer alan habere göre Bakan Deo, bakanlığına bağlı ajansa yaptığı ilk ziyarette basın özgürlüğünün demokrasi için önemli olduğunu belirterek, "Medya halkın sesidir. Hükümet reform yolunda ilerleyebilmek için eleştiriye imkan sağlamalıdır." dedi.

Ajansı ziyaretinden önce Malezya devlet televizyonu RTM'yi de ziyaret eden Bakan Deo, devlete ait olanların yanında tüm yayın kuruluşlarına eşit muamele yapılacağını, tüm yayıncıların şikayet ve isteklerini dinlemeye hazır olduklarını belirtti.

Hint kökenli bakan, yeni hükümette Mahathir Muhammed'in başbakanlığı devretmesi beklenen Enver İbrahim'in medyanın halkın sesi olmasını ve hükümeti dengeleyen bir payanda işlevi görmesi gerektiğine işaret eden görüşlerine katıldığını vurguladı.

Bakan Deo, "İnsanlara, görüşlerini ifade etme olanağı sağlamak temel odağımız olmalı. Muhalefetin sesi de duyulmalı ki halk ülkenin sorunları konusunda sağlıklı değerlendirme yapabilsin." ifadelerini kullandı.

Malezya'da 9 Mayıs'ta yapılan seçimlerde 92 yaşında eski Başbakan Mahathir Muhammed önderliğindeki muhalafet koalisyonu, Başbakan Necip Rezak'ın lideri olduğu iktidar bloğunu mağlup ederek 17 yıl sonra yeniden iktidara gelmişti.

Mahathir seçimin ardından hapisteki eski Maliye Bakanı Enver İbrahim'i afla salıvermiş ve görevini 1-2 yıl içinde, 1998 yılında kendi kabinesinde görev yaparken ekonomi politikalarına yönelik eleştirileri nedeniyle ters düştüğü eski çalışma arkadaşına devredeceğini açıklamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :