Malezya'da mültecilere yeni kimlik kartları

Malezya'da mültecilere yeni kimlik kartları

BMMYK, belgede sahtecilikle mücadele çerçevesinde Malezya'daki mültecilere yeni kimlik kartları dağıtmaya başladı

KUALA LUMPUR (AA) - BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), belgede sahtecilikle mücadele çerçevesinde Malezya'daki mültecilere genişletilmiş güvenlik özelliklerine sahip yeni kimlik kartları dağıtmaya başladı.

BMMYK'nın Malezya temsilcisi Richard Towle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kimlik kartlarında üç boyutlu hologram, barkodlar ve yeni bir güvenlik kodunun bulunduğunu söyledi.

Towle, mültecilere dağıtılmaya başlanan kartların, BMMYK'nın geliştirilmiş biyometrik verileriyle desteklendiği sözlerine ekledi.

Malezya'da son dönemde basında, suç örgütlerinin, başta Bangladeş, Pakistan ve Endonezya'dan gelenler olmak üzere yasa dışı göçmenlere sahte BMMYK kimlik kartları sağladığı yönünde haberler çıkıyordu.

Başkent Kuala Lumpur'da ve diğer büyük şehirlerde faaliyet gösteren bu örgütlerin, sahte kimlik kartını 42 dolardan sattığı belirtiliyordu.

Malezya'nın dünyada şehirlerde en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkelerden biri olduğu biliniyor.

BMMYK, 2014 yılı itibarıyla Malezya'da 146 bin 20 mülteci ve sığınmacıyı kayıt altına aldı. Bu kişilerin 135 bininin Myanmar'dan geldiği ifade ediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler