Malatya'da dolu kayısı bahçelerine zarar verdi

Malatya'da dolu kayısı bahçelerine zarar verdi

Akçadağ ilçesinde önceki günlerde etkili olan doludan zarar gören kayısı bahçelerinde hasar tespit çalışmaları başladı- Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Boyraz: - "Bin 250'ye yakın üreticimiz TARSİM'e, bir o kadar üreticimiz de Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe

MALATYA (AA) - Malatya'nın Akçadağ ilçesinde önceki günlerde etkili olan doludan zarar gören kayısı bahçelerinde hasar tespit çalışmaları başladı.

Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezi, Ören, Hisardere, Altunlu, Yağmurlu, Güzyurdu, Örüçkü, Dedeköy, Büyükçemiş, Gölpınar, İkinciler ve Doğu mahalleleri civarında etkili olan dolunun kayısı çiçeklerine zarar verdiğini söyledi.

İlçede, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmasına başladığını aktaran Boyraz, "Sigorta yaptıranlar TARSİM'e sigorta yaptırmayan üreticiler ise mahalle muhtarlıkları aracılığıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvurdu. Bu kapsamda bin 250'ye yakın üreticimiz TARSİM'e bir o kadar üreticimiz de Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne dolu hasarı ihbarı yaptı. Ön hasar tespit çalışmaları sürüyor. Kalan çiçekler meyveye dönüşmesi halinde esas hasar ortaya çıkacak. İnşallah korktuğumuz gibi bir hasar oluşmaz" ifadelerini kullandı.

Dolu nedeniyle Malatya'da kayısı çiçeklerinin en fazla zarar gördüğü ilçenin Akçadağ olduğunu anlatan Boyraz, Darende ve Yazıhan ilçelerinde de kısmi hasar meydana geldiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :