Makedonya'daki sel felaketi

Makedonya'daki sel felaketi

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından, sel felaketinden etkilenenlere ulaştırılmak üzere hazırlanan ve içerisinde gıda, battaniye ve ev eşyalarının yer aldığı yardım tırı yola çıktı

BURSA (AA) - Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Makedonya'da meydana gelen sel felaketinden etkilenen insanlara destek olmak amacıyla yardım tırı gönderdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sel felaketinden etkilenenler için, içerisinde gıda, battaniye ve ev eşyalarının yer aldığı yardım tırı hazırlandı. Belediye binası önünde düzenlenen törenin ardından hazırlanan tır, bölgeye uğurlandı.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Üsküp ve Çayır belediyelerinin kardeş belediyeler olduğunu ifade etti.

Bu felakete duyarsız kalamadıklarını belirten Dündar, şunları kaydetti:

"İçinde gıda, battaniye ve ev eşyalarının bulunduğu bir yardım tırını hazırladık. Türkiye ne zaman bir sıkıntı yaşasa, bizim onların yanında olduğumuz gibi Makedonya halkı da bizim yanımızda yer alıyor. 15 Temmuz darbe girişiminde Türk halkı ile Makedonyalı kardeşlerimiz de meydanlara çıktı ve bizlere destek oldu. Aramızdaki kardeşlik, sadece güzel günlerde değil, zor günlerde de var. Biz de zor günlerinde Makedonyalı kardeşlerimizin yanındayız. İnşallah bir daha böyle bir felaket yaşamazlar. En kısa sürede yaralarının sarılması ve normal hayata dönmeleri temennisi ile tekrardan geçmiş olsun diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :