Makedonya'daki sel felaketi

Makedonya'daki sel felaketi

Bursa'da, sivil toplum kuruluşları Makedonya'da meydana gelen selden etkilenenler için 4 tır yardım malzemesi toplad- RUMELİFED Başkanı Çimsöken:- "Yüce milletimiz, sivil toplum kuruluşları ve derneklerimiz ülkemizin yaşadığı sıkıntılı duruma rağmen Maked

BURSA (AA) - Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED) Başkanı Reşat Çimsöken, "Yüce milletimiz, sivil toplum kuruluşları ve derneklerimiz ülkemizin yaşadığı sıkıntılı duruma rağmen Makedonya'daki kardeşlerimize yardımda bir an için bile tereddüt etmediler." dedi.

Çimsöken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak sel felaketi haberini aldıktan sonra derhal harekete geçtiklerini, Bursa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde, geniş çaplı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin yoğun katkısıyla bir gün gibi kısa sürede 4 tır dolusu yardım malzemesi toplamayı başardıklarını vurgulayan Çimsöken, gıda, giyim, temizlik malzemesi ve battaniye ağırlıklı yardım malzemelerinin bugün ihtiyaç sahiplerine ulaşacağını belirtti.

Çimsöken, "Evlad-ı Fatihan"ın bir parçası olan Makedonya'nın başkenti Üsküp, Kumanova ve Hasanbeg'de etkili olan selde 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda evin kullanılamaz hale geldiğini anımsatarak, "Yüce milletimiz, sivil toplum kuruluşları ve derneklerimiz ülkemizin yaşadığı sıkıntılı duruma rağmen Makedonya'daki kardeşlerimize yardımda bir an için bile tereddüt etmediler. Kısa sürede 4 tır dolusu yardım malzemesini topladık." diye konuştu.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadığı darbe girişimi sonrası Balkan ülkelerinin ve halklarının desteğini gördüklerini anlatan Çimsöken, şunları kaydetti:

"Demokrasi nöbetleri, ülkemizin 81 ilinin yanı sıra tüm Balkan ülkelerinde tutuldu ve tutulmaya devam ediyor. Aramızda coğrafi sınırlar olabilir ama Balkan halklarıyla dostluğumuz sınır tanımıyor. Zor duruma düşen Makedonya'daki dostlarımızın yanında olmayı görev bildik. İlk etapta onların yaralarına merhem olmaya çalıştık. Makedonya'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bölgeye ve selzedelere desteğimiz devam edecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler