Makedonya'da Türk turistlerden rüşvet istendiği iddiası

Makedonya'da Türk turistlerden rüşvet istendiği iddiası

THP Milletvekili İbrahim: -"Makedonya girişindeki sınır görevlilerinin Türk turistlerden rüşvet istediğine dair kanıtlar mevcut. Türkiye vatandaşları terörist mi, suçlu mu? Bu tarz yaklaşımların dayanağı nedir?"- "Türkiye'den gelen turistlerin Makedonya'y

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'daki Türk Hareket Partisi (THP) Milletvekili Enes İbrahim, ülkede son yıllarda Türkiye'den gelen turistlere yönelik olumsuz tavır sergilendiğini belirterek Türk turistlere yönelik yasal olmayan bu tarz davranışlara son verilmesi çağrısında bulundu.

Makedonya Meclisi Basın Merkezi'nde açıklama yapan İbrahim, Türk turistlerin Makedonya sınırlarında olumsuz muamele gördüğünü ifade ederek herhangi bir açıklama yapılmadan sınırlardan geri gönderildiklerini kaydetti.

İçişleri Bakanı Mitko Çavkov'a, bu konuda gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulunan İbrahim, "Makedonya girişindeki sınır görevlilerinin Türk turistlerden rüşvet istediklerine dair kanıtlar mevcut. Türkiye vatandaşları terörist mi, suçlu mu? Bu tarz yaklaşımların dayanağı nedir?" diye konuştu.

İbrahim, seyahat özgürlüğü ile insan hakları ihlalinin söz konusu olduğuna işaret ederek Makedonya'nın bu tutumunu kabul etmeyeceğini vurguladı.

Bu tarz davranışların Türkiye'den gelen yatırımcı ve öğrencileri de olumsuz etkileyeceğini belirten İbrahim, "Türkiye'den gelen turistlerin Makedonya'ya büyük katkı sağladığını söylemekte fayda var." ifadelerini kullandı.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, İbrahim'in söylediklerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Türkiye'den gelen turistlerin Makedonya için son derece önemli olduğu belirtilen açıklamada, "Herhangi bir açıklama yapılmadan turistlerin gönderilmesi mümkün değildir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bu yıl temmuz ayına kadar 124 bin 433 turistin Makedonya'ya geldiği kaydedildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :