Makedonya'da Caferi'nin Meclis Başkanı seçilmesi

Makedonya'da Caferi'nin Meclis Başkanı seçilmesi

Caferi'nin Meclis Başkanı seçildiğine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'da Talat Caferi'nin Meclis Başkanı seçildiğine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Makedonya Resmi Gazetesi'nde yayımlanan kararda, nisan ayı sonunda Meclis Başkanı seçilen Caferi'nin görevine resmen başlayabileceği ifade edildi.

Bir dönem Savunma Bakanı da olan Caferi, Makedonya'nın bağımsızlığından bu yana Meclis Başkanı görevini yürütecek ilk Arnavut kökenli isim oldu.

- Meclis Başkanı'nın seçilme süreci

Mecliste 27 Nisan'da yapılan oturumda Makedon milliyetçisi İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) ile Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) öncülüğündeki taraflar arasında gerginlik yaşanmış, yeni meclis başkanının seçilmesine yönelik planlanan oturum ertelenmişti.

Oturum ertelenmesine rağmen mecliste çoğunluğu elinde bulunduran SDSM öncülüğündeki siyasi partiler, Arnavut Partisi Demokratik Bütünleşme Birliğinden (BDİ) Caferi'yi Meclis Başkanı seçmişti.

VMRO-DPMNE yanlısı protestocular, Caferi'nin Meclis Başkanı seçilmesinin ardından meclis önünde toplanırken yüzleri maskeli bir grup da binaya girerek bazı milletvekilleri ile basın mensuplarını rehin alıp darp etmişti.

Olaylara karıştıkları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alınırken, aralarında milletvekili, polis ve basın mensuplarının da bulunduğu 100'e yakın kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler