Makedonya'da 2. Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi başladı

Makedonya'da 2. Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi başladı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, "Kültürlerarası Eğitim ve Eğitimde Çok Kültürlülük Deneyimleri" konulu 2. Uluslararası Öncü...

ÜSKÜP (AA) - Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, "Kültürlerarası Eğitim ve Eğitimde Çok Kültürlülük Deneyimleri" konulu 2. Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Öncü Eğitimciler Derneği, Medeniyet Üniversitesi ve Üsküp'teki Aktiviteti Derneği iş birliğinde başkentteki bir otelde düzenlenen zirveye Türkiye ve Makedonya'dan çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, akademisyen ve davetli katıldı.

Öncü Eğitimciler Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Erenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirvenin amacının eğitimci deneyimlerini bir araya getirmek olduğunu belirterek, "Öğretmenlerle birlikte atmış olduğumuz bu adımda hedeflerimizden birisi de eğitimcilerin barış ve huzuru yaymada etkin olduğunu göstermektir." dedi.

Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Karaman da zirve kapsamında eğitim ve çok kültürlülük konularının ele alınacağını ifade ederek, "Son yıllara kadar eğitimde çok kültürlülük yüksek öğretimde yaşanan bir olguydu. Diğer bir deyişle uluslararası öğrencilere yönelik olan programlar bunun göstergesiydi." diye konuştu.

Sığınmacı akınlarının yoğun yaşandığı yerlerde eğitimde çok kültürlülüğün oluşmaya başladığına işaret eden Karaman, günümüzde çok kültürlü eğitimin özellikle ilkokul ve orta okullarda ortaya çıktığını kaydetti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Üsküp Koordinatörlüğü ve Üsküp Yunus Emre Enstitüsü katkılarıyla da düzenlenen zirveye 15 farklı ülkeden yaklaşık 300 öğretmen katılıyor.

İki yılda bir düzenlenen zirvenin ilki 2014 yılında İstanbul'da yapılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler