Makedonya’da 167 çocuk sünnet edildi

Makedonya’da 167 çocuk sünnet edildi

Dost Eli Derneğinin yurt dışında gerçekleştirdiği çalışmalar arasında yer alan Sünnet programlarından biri de Makedonya’da gerçekleştirildi

26 Nisanda Ülkeye giden Dost Eli Derneği Yön. Kur. Üyesi Mehmet Erdoğan İNLİDERE yapılan çalışmanın ardından beraberindeki sağlık görevlileri ile birlikte Konya’ya döndü.

Makedonya’ da gerçekleştirilen sünnet programı ile ilgili olarak bir açıklama yapan Mehmet Erdoğan İNLİDERE; “Balkanlarda yer alan ülkelerle geçmişten günümüze ulaşan güçlü kardeşlik bağlarımız var. Bu güçlü bağ yıllarca acılara ve sevinçlere ortak etti bizi.  Makedonya’da gerçekleştirdiğimiz sünnet programıyla bu günlerde yeni bir sevinci daha yaşıyoruz. Sağlık görevlileri ile birlikte gittiğimiz ülkede yetimler öncelikli olmak üzere yoksul ailelerin çocuklarının sünneti gerçekleştirdik. 167 çocuk sünnet edildi ve bu çocuklar için hazırladığımız çeşitli hediyeler ise programa ayrı bir güzellik kattı. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

M.Erdoğan İNLİDERE ayrıca Makedonya’da yapılan sünnet programının haricinde ihtiyaçlı durumu tespit edilen 30 aileye gıda yardımı yapıldığını ve hayatını çok zor şartlarda devam ettirmiş 20 yaşında kimsesiz bir gencin hayatının geriye kalan kısmını rahat geçirebileceği bir evin yapılması için gerekli maddi desteğin sağlandığını söyledi.