"Mahrem imam"ın ByLock'tan darbe ve 2016'ya ilişkin mesajı

"Mahrem imam"ın ByLock'tan darbe ve 2016'ya ilişkin mesajı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'nün firari mahrem imamlarından Mensur Ünal'ın, örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock üzerinden başka örgüt mensuplarıyla yaptığı dikkati çeken yazışmaların dökümü çıkarıldı -

İSTANBUL (AA) - ENES CAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) firari mahrem imamlarından Mensur Ünal'ın, örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock üzerinden başka bir örgüt mensubuna, ''Kısaca süreç şöyle olacak. 2016'nın ilk çeyreği ciddi bir darbe yiyecekler, ikinci çeyreği yıkılacaklar, 3. çeyreği bizim için toparlanma, 4. çeyreğinde de bayrağı dikeceğiz." yazdığı tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'nün ''mahrem imamlarından'' olduğu belirlenen firari Mensur Ünal'ın, örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'taki yazışmaları ortaya çıktı.

Mensur Ünal'ın 105807 ID Bylock numarası ile diğer örgüt mensuplarıyla yaptığı mesajlaşmaların tek tek dökümleri çıkarıldı. Dökümler doğrultusunda, Ünal'ın, ByLock arkadaşları arasında örgütün Marmara Bölge ve İstanbul İl İmamı Ahmet Kirmiç, örgütte mahrem imamlık yaptığı tespit edilen 9 kişi, FETÖ'den hakkında soruşturma veya dava açılan avukatlar Hüseyin Ataol, Kemal Şimşek ile 17-25 Aralık'taki operasyonlarda görev alan FETÖ sanığı polislerin yer aldığı belirlendi.

Mesaj içeriği ve konuşan kişilere göre söz konusu ByLock dökümleri ilgili mahkemelere gönderiliyor.

Ünal'ın, 75245 ID Bylock numarasını kullanıcı örgüt mensubuna yazdıklarından bir kısmı şöyle:

''Yarın büyük operasyon hazırlığı var. 200 kişiyi alacaklar. Zaman ve STV'ye el koyacaklar. Yaklaşık 100 kişiyi biliyoruz (alınacakların)''

''Bank Asya ile ilgili arkadaşların toplanmasına gerek yok, paralar çekilmesin.''

- 2016 yılı kehaneti ve darbe iması

Ünal ile 75245 ID numaralı örgüt mensubu arasında 20 Ocak 2016'daki dikkat çekici diyalog ise şu şekilde gerçekleşiyor:

75245: "Abi bize dua ediyorsunuz değil mi? Abi sanki ABD, Rusya ve iç dinamikler adamların bitmesine karar vermiş öyle mi? HE'den (örgüt elebaşısı Fetullah Gülen) de böyle bir not geldi sanki benzer bir şey. Nedir durum?"

Ünal: "Bizim avukatlara HE'nin söylediği şu. Avukatlar bu hafta oradaydı. İsmen sayarak Ali Fuat Bey'e, (Ali Fuat Yılmazer) Yurt Bey'e,(Yurt Atayün) Ömer Bey'e (Ömer Köse) selam söyleyin az kaldı demiş. (Adı geçen eski emniyet müdürlerinin hepsi FETÖ'den tutuklu yargılanıyor)"

75245: "Yakup Bey yok mu isimler arasında :) başka söyledikleri var mı abi Akın abiye göndersek?"

Ünal: "Abi giden avukatlar bunlarınki özel bir şey bunlar vardı?"

75245: "Tamam abi...Bu adama ne zaman ..... kıyacaksınız abi"

Ünal: "Kısaca süreç şöyle olacak. 2016'nın ilk çeyreği ciddi bir darbe yiyecekler, ikinci çeyreği yıkılacaklar, 3. çeyreği bizim için toparlanma, 4. çeyreğinde de bayrağı dikeceğiz."

75245: "Vay vay vayaaa... o zaman biz niye buralara geldik. Gaybubete devam etseydik ama ülke zor toparlanır özellikle de ekonomik olarak. Akın abinin durumu nasıl olacak bu tarihler içinde?"

Ünal: "Yaza onun da işleri geri gelir inş."

75245: "Biz de yaz tatiline geliriz yani?"

Ünal: "Evet abi, öyle ümitliyiz."

- ''Ülkede iç karışıklık çıksın, iyice kararsın ki ...''

Dosyada, "mahrem imam" Ünal'ın, yine örgüt firarisi avukat Hüseyin Ataol'a (101656 ID) ByLock'tan yazdıkları da şu şekilde yer alıyor:

"Abi kaos aratacak, orası kesin, belki kısmı hizmet bazı şeylerde rahatlayabilir. Ama ülkeyi sıkıntılı günler bekliyor. Dolar 5'i vurur. İç karışıklık ve ekonomik sıkıntı tavan yapacak. İyice kararsın ki aydınlık ortaya çıksın. Kriz büyük olacak. Millet zaafından vurulacak. Yatırımlarınızı ve borçlanmanızı ona göre yapın"

Firari FETÖ şüphelisi Ünal'ın yine 117910 ID numarasını kullanan başka bir örgüt mensubuyla 16-26 Ocak 2016 tarihleri arasında Bylock'tan yazışmaları da şöyle:

Ünal: "2-3 ay içinde bir şeyler bekleyin inş. HE, 'Zaman demiyorum artık an diyorum' artık demiş. Notlar göndereceğim birazdan."

117910: "Notlar da çok güzel, Buz tuttuk...ısıtalım artık ortalığı..."

Ünal: "Durumlar daha sıkıntıya doğru gidiyor. 30 bine yakın kişinin memuriyetten atılması gündemde, okullara el koyma gündemi var. HE meşgul edin diyor. Yoksa üzerinize çok daha sert gelecekler dedi."

- 7 Haziran seçimleri ardından...

Yine şüpheli Ünal'ın, 7 Haziran 2015'de yapılan seçimlerden 2 gün sonra 9 Haziran 2015'de örgütün firari avukatlarından Kemal Şimşek'e ByLock'tan gönderdiği mesajlar da şu şekilde:

''Yeni bir süreç başladı. Tiran ve ekibini tasfiye edecekler, AKP'yi de etkisizleştirecekler. Süreç bizim lehimize gibi ama bunu yapacak olanlar Ergenekon ekibi. Bunlara güven yok ama zaman kazanmış olacağız. Uluslararası alanda ciddi itibarımız artmış oldu. Şimdilik bizimle savaşamayacaklar. Ama bu arada biz abileri çıkarmaya çalışacağız. Bu hafta ağır cezalara itiraz, uzun tutukluluk vs. ne varsa elimizde hemen sahaya hızlıca süreceğiz abi.''

FETÖ'nün "yasa dışı dinleme ve casusluk" davasının sanıklarından eski polis Serdal Güldalı ve bazı meslekten ihraç edilen polis memurları ile mahrem imam Ünal arasında ByLock üzerinden yazışmaları da dosyada yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler