Mahlep ağaçlarına kiraz aşılanıyor

Mahlep ağaçlarına kiraz aşılanıyor

YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesi Külhüyük köyü çevresinde ormanlık alana daha önce Sorgun Orman İşletme Şefliği tarafından dikilen 10 bin mahlep ağacına,...

YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesi Külhüyük köyü çevresinde ormanlık alana daha önce Sorgun Orman İşletme Şefliği tarafından dikilen 10 bin mahlep ağacına, kiraz aşılanmaya başlandı.

Külhüyük Köyü Muhtarı Fatih Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sorgun Orman İşletme Şefliği ile mahlep ve armut ağaçlarına aşılama yaptıklarını, önümüzdeki 3 yıl içerisinde tüm mahlep ağaçlarına kiraz aşılanacağını belirtti.

Mahlep ağacının çevrede yabani kiraz olarak bilindiğini, bunun için aşılama ile oldukça kaliteli kiraz elde edilebileceğini öğrendiklerini dile getiren Özdemir, "Sorgun Orman İşletme Şefliği bu ağaçları kiraz aşılamak amacıyla dikmişti. O ağaçların çok büyük bir bölümü tuttu. Şimdi onlara kiraz aşılıyoruz. Köyümüzden vatandaşlarımız da yardımcı oluyor. Mahlep ağaçlarına kiraz aşılarken, yabani armutlara da armut aşılıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki üç yıl içinde tüm ağaçları aşılamak." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :