Mahathir'den devlet memurlarına rüşvet uyarısı

Mahathir'den devlet memurlarına rüşvet uyarısı

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed:- "Bazı devlet memurları rüşvetin içkiden daha az haram olduğuna inanıyor. İçki haram ise rüşvet daha da haramdır"

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, devlet memurlarını rüşvet almamaları yönünde uyardı.

Hükümete bağlı Kamu Hizmet Biriminin düzenlediği konferansta konuşan Başbakan Mahathir, hükümeti döneminde ülkede rüşvet ve yolsuzlukla mücadele alanında kararlı olacağını belirterek, "Hırsızlar yönetimine son vermek istiyoruz. Bizler, dinen günah ve kanuna aykırı olduğu için yolsuzluğa bulaşmayacağımıza dair kendimize söz verdik." dedi.

Mahathir, ülkesinin İngiliz idaresi altında olduğu günlerle karşılaştırma yaparak şunları söyledi:

"İngiliz yönetimi zamanında devlet memurları yolsuzluğa meyilli değildi fakat İngiliz idareciler gibi davranıyorlardı. Onların yaşam tarzını benimsiyor hatta içki dahi içiyorlardı. Günümüzde devlet memurlarının karakteri değişti. Artık daha dindarlar. Dini değerlerini öğreniyor ve uyguluyorlar. Namaz, oruç, zekat gibi vazifelerini yapıyorlar ama rüşvet teklif edildiğinde alıyorlar."

Bazı devlet memurlarının dini vazifelerini yerine getirdiği halde rüşvet kabul etmesini ilginç bulduğunu dile getiren Mahathir, "Bazı devlet memurları rüşvetin içkiden daha az haram olduğuna inanıyor. İçki haram ise rüşvet daha da haramdır." şeklinde konuştu.

Mahathir, şimdiye kadar rüşvet ve yolsuzluklara karşı mücadelede önemli adımlar atıldığının altını çizerek, "Rüşvetçi memurlar önceki hükümet tarafından iyi korunuyordu ama şimdi hepsi hayal kırıklığına uğramış durumdalar." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :