Mahalle muhtarı ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor

Mahalle muhtarı ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor

Gaziantep'te yardıma muhtaç vatandaşlar için sağlanan sosyal yardımları sırtında adreslere teslim eden mahalle muhtarı, mahallelinin sevgisini kazandı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yardıma muhtaç vatandaşlar için sağlanan sosyal yardımları sırtında adreslere teslim eden mahalle muhtarı, mahallelinin sevgisini kazandı.

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesine bağlı Çukur Mahallesi Muhtarı Alaaddin Demir, ramazan öncesi mahallesinde ikamet eden özellikle yaşlı insanların imdadına yetişiyor.

Ramazan öncesi kimsesiz ve yardıma muhtaç insanlar için hazırlanan ve muhtarlıklar aracılığıyla ulaştırılan sosyal yardımlar, kart sistemiyle alınabiliyor. Muhtar Demir, bu yıl bir ilke imza atarak yardım noktalarından aldığı yardımları mahallesinde ikamet eden sağlık sorunu bulunan veya yaşlı olan insanlara sırtında taşıyarak ulaştırıyor.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtar olduktan sonra mahalle sakinlerinin eksikliklerini gidermek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Mahalleye haşerelerle mücadele için ilk olarak herhangi bir ücret almadan ilaçlama yaptığını anlatan Demir, ayrıca başta yaşlılar olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalıştığını belirtti. Demir, şunları kaydetti:

"Kentte bulanan hayırsever vatandaşlar, kimsesiz ve yoksul insanlara, belirli noktalardan yardımlar ulaştırıyor. Ben yardım noktalarından mahalle sakinlerinin elinde bulunan kart aracılığıyla yardımları alıp sırtımda taşıyarak onlara ulaştırıyorum. Mahallemde çok sayıda yaşlı insan ve teyze bulunuyor. Bu kişiler yardım noktalarına gidip yardımları alacak durumda değil. Bunların hak ettikleri yardımları alıp tek tek evlere teslim ediyorum. Mahalle sakinleri ise bu durumdan çok memnun kaldı. Kendilerini masraftan kurtarmış oldum. Şimdiden ramazan ayının hayırlı olmasını dilerim."

Mahalle sakini Şerif Dağdelen ise muhtar Demir'in yapılan yardımları tek tek evlere dağıtmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Muhtarın örnek davranış sergilediğini ifade eden Dağdelen, "Muhtarımız çalışıyor. Bize destek oluyor. Yardımları sağlık sorunlarımdan dolayı alamıyorum ama muhtarımız yardımları alıp evime kadar getiriyor. Allah, kendisinden razı olsun. Sağolsun her türlü yardımımıza koşuyor." dedi.

- "Muhtarın yaptığı hizmetleri her yerde anlatıyorum"

Abdulkadir Altın da Demir'in mahalle sakinleri arasında ayrım yapmadan elinden gelen yardımı yaptığını anlattı.

Mahallelerinin tüm ihtiyaçlarını Demir'in karşıladığını dile getiren Altın, "İlaçlama çalışmasından yardımların evlere ulaştırılmasına kadar mahallenin imdadına koşuyor. Yardım noktalarındaki yardımları alıp sırtında bizlere getiriyor. Mahallemizde yaşlı insanlarımız var. Bu insanlar gidip yardımları alamıyorlar. Bu yardımları alıp nakliyat parası verecek durumunda olmayan vatandaşlarımız da var. Muhtarımız yardımları alıp tek tek evlere getiriyor. Muhtarımızın yaptığı hizmetleri her yerde anlatıyorum. Ramazan geldi. Yardıma muhtaç insanlarımız var. Muhtarımız mahallesindeki her evi gezip bir eksiğin olup olmadığını soruyor. Alaadin Demir'e çok teşekkür ederim." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :