"Magandalara Karşı Her Düğüne Bir Polis" Projesi

"Magandalara Karşı Her Düğüne Bir Polis" Projesi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen "Magandalara Karşı Her Düğüne Bir Polis" Projesine bir destek de Belediye Başkanı...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen "Magandalara Karşı Her Düğüne Bir Polis" Projesine bir destek de Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'dan geldi.

Saygılı, yaptığı yazılı açıklamada, uygulamaya gereken desteği vereceklerini belirterek, düğün evlerinin cenaze evlerine dönüşmesini istemediklerini kaydetti.

Bütün vatandaşlardan projeye destek olmalarını isteyen Saygılı, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Magandaların düğünlerde silah atarak düğün evlerini matem evlerine çevirmesine toplum olarak müsaade etmemeliyiz. İnsanlarımızın ortak mutluluklarını paylaştığı düğünlerde ölmelerini ya da yaralanmalarını istemiyoruz. Vatandaşlarımızın düğün evleri matem evlerine dönmesin. Toplum olarak bu projeye gereken desteği verirsek, magandalığın önüne geçmiş oluruz. Düğünlerde silah atılmasın, mutluluklar bozulmasın. Toplumumuzun en eski geleneklerinden birisi olan düğün geleneğimizin magandalıkla yok olmasına izin vermemeliyiz. Eğer bizler toplum olarak buna 'dur' dersek düğünlerimiz matem evlerine dönüşmez. Düğünlerimizde magandalara 'dur' diyeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :