Maden ocağındaki heyelan

Maden ocağındaki heyelan

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Gök: - "Kurtarma ekiplerinin de hayatı tehlikesi söz konusu olabiliyor. Anladığımız kadarıyla kurtarma çalışmaları biraz uzun sürecek. Belki bir haftayı da bulabilir"

SİİRT (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen heyelana ilişkin, "Kurtarma ekiplerinin de hayatı tehlikesi söz konusu olabiliyor. Anladığımız kadarıyla kurtarma çalışmaları biraz uzun sürecek. Belki bir haftayı da bulabilir." dedi.

Gök, heyelanın meydana geldiği Maden köyündeki özel maden ocağı sahasında incelemelerde bulunarak, enkaz altında kalan işçilerle ilgili yürütülen arama kurtarma çalışmaları hakkında Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden'den bilgi aldı.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklama yapan Gök, çalışmanın uzun sürebileceğini söyledi.

Göçük altında hala 12 kişinin bulunduğunu belirten Gök, konuyla ilgili kriz masası ile görüştüğünü, AFAD kurtarma ekiplerinin zor şartlar altında çalıştığını dile getirerek, "Kurtarma ekiplerinin de hayatı tehlikesi söz konusu olabiliyor. Anladığımız kadarıyla kurtarma çalışmaları biraz uzun sürecek. Belki bir haftayı da bulabilir." diye konuştu.

Çocukları göçük altında kalan ailelerle de bir araya geldiklerini anlatan Gök, ailelerin yetkililerden güzel bir haber almak için bekleyiş içerisinde olduklarını belirtti. Gök, şu değerlendirmede bulundu:

"Allahtan umut kesilmez. Aldığımız bilgiye göre gece kurtarma çalışmaları devam edecek. Belki sağsalim işçi kardeşlerimize ulaşılabilir temennisiyle bekliyoruz. Cenazesi çıkarılan işçi kardeşlerimizin ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Göçük altındaki kardeşlerimizin sağ çıkarılmaları için dua ediyoruz. Bu konuda umudumuz devam ediyor."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :