Maçın ardından

Maçın ardından

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman: "Yarı finale kaldık. Mutluyuz"- Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: "İnşallah Avrupa kupası hedefini ligde yakalarız"


RİZE (AA) - Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Medipol Başakşehir'i 1-0 yenerek yarı finale yükselen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, sonuçtan memnun olduklarını söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hikmet Karaman, ilk maçı da 2-0 kazandıklarını hatırlatarak, "Yarı finale çıkan takımız .Herkesin bu başarıyı kutlaması gerekiyor. İki kulvarda da zaman zaman etkili veya etkisiz olsak da iyi mücadele ediyoruz. Yarı finale kaldık. Mutluyuz" dedi.

Karaman, kupayı unutup bir an önce lige dönmeleri gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Ligde alt sıralara yakın olmak istemiyoruz. Hafta sonu oynayacağımız maça kilitlenmeli ve iyi bir sonuç almalıyız. Kupada oynamayan takımlar avantajlı. Bugün kupa maçı oynadık ve cumartesi günü ligde Bursaspor'la karşılaşacağız. Oyuncularımız ve sağlık ekibimiz çok iyi çalışmalı, kadro yapımız belli. Buna göre iyi bir yenilemeye ihtiyacımız olacak."


- Medipol Başakşehir cephesi


Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenerek, bu kulvardan Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etme şansını yitirdiklerini aktardı.

İlk maçı evlerinde 2-0 kaybettiklerine ve rövanşta bu sonucu çevirmenin kolay olmadığına değinen Avcı, şunları söyledi:

"Oyunun ilk beş dakikasında ofsayt gibi gözüken ve aslında olmayan, çok net yakaladığımız iki pozisyon var. Bu dakikadan sonra Çaykur Rizespor ilk yarı üstündü. Futbolda her an doğruları yapmak gerekiyor. Pozisyon bulduğumuz anda, önde yakalandık ve 1-0 geriye düştük. Maçta öne geçebilsek, başarılı olabilirdik. İki kulvarda Avrupa kupalarına katılım hakkını kovalıyorduk. Bugün itibarıyla birini kaybettik. Ligdeki yarışımız devam ediyor. İnşallah Avrupa kupası hedefini ligde yakalarız."

Maçın ardından

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :