Maçın ardından

Maçın ardından

- Samsunspor Teknik Direktörü Özköylü: "Ligdeki en önemli galibiyetimizi aldık"- "Bu oyuncuların hepsi aslan gibi, hain değiller"- Balıkesirspor Teknik Direktörü Cangök: "Oyun dengeli geçti. İkinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişlerde ve final paslarında ba


SAMSUN (AA) - Samsunspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, TFF 1. Lig'in 26. haftasında 1-0 kazandıkları Balıkesirspor maçında bu sezonun en önemli galibiyetini aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Özköylü, Samsunspor'un ligde yükselişe geçtiğini belirterek, "Ligdeki en önemli galibiyetimizi aldık. Biz bir an önce alt sıralardan kurtulmak ve rakiplerimizin puan kaybetmesini avantaja çevirmek istiyorduk." diye konuştu.

Müsabakanın iki takım için de final havasında oynandığını aktaran Özköylü, "Balıkesirspor açısından da önemli bir maçtı. İki takım açısından final maçı niteliğindeydi. Oyuncularımızda gerginlik ve stres vardı. Futbolcular, oyun anlayışımı ve felsefemi sahaya çok yansıtamadı ama çok koştuk, mücadele ettik ve kazanmasını bildik. Böyle dönemde bizim adımıza alınan 3 puanın ne kadar önemli olduğunu şimdi daha net anlıyoruz. Şimdi lig sıralamasında biraz daha üst basamaklara çıkmanın rahatlığı var." ifadelerini kullandı.


- Futbolcuların alacaklarının ödenmemesi


Futbolcuların alacaklarının ödenmemesinin milli maç arasında Trabzonspor ile yapmayı planladıkları hazırlık müsabakasının iptal olmasına neden olduğunu hatırlatan Özköylü, şöyle devam etti:

"Bu olayın ardından maalesef futbolcularımızın üzerine çok gelindi. O dönemde bu oyunculara yanlış söz söyleyenlere bir çift sözüm var, Samsunspor'un itibarını bu çocuklar aslanlar gibi koruyor. Hiçbir oyuncunun hiçbir tepkisi yok. Parasal olarak bizim hiçbir sorunumuz yok. Bu oyuncular ne antrenmana çıkmamazlık ne de başka bir şey yaptı. Zaten benim olduğum yerde öyle şey olamaz. Bu oyuncuların hepsi aslan gibi, hain değiller. Bu takıma gelecek yıl 3 veya 4 takviye yapılsın, şampiyonluğun en büyük adayıdır."

Parasal konuyu kapattıklarını dile getiren Özköylü, "Yönetim kurulumuzun iyi niyetli olduğunu biliyoruz. Kulüp, 13 oyuncuyu devre arasında almışsa, bu yönetimin büyük çabaları sonucudur. 10 milyon lira para ödendi. Şu an oyuncuların alacakları çok fazla bir para da değil. Kendi aramızda sorunu çözdük. Yöneticilerimiz de geldi ve durumu anlattı. Birbirimize sarılıp bu meseleyi çözdük." şeklinde görüş belirtti.


- Balıkesirspor cephesi


Balıkesirspor Teknik Direktörü Can Cangök de final paslarında başarısız olduklarını kaydetti.

Samsunspor'un maça iyi motive olduğunu aktaran Cangök, "Oyun dengeli geçti. İki taraf için de çok kırılma anı oldu. Top, bugün biraz daha Samsunspor'u istedi. İkinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişlerde ve final paslarında başarısız olduk. Oyunu biraz daha kenarlardan getirebilseydik daha etkili olabilirdik." şeklinde konuştu.

Ön bölümdeki oyuncuların top tutmakta sıkıntı çektiğini vurgulayan Cangök, şunları ifade etti:

"İleri çıkarken kaybettiğimiz toplar bize tehlike oldu. Yediğimiz bir gol de böyle geldi. Topla çıkarken doğru tercihler yapamadık. Rakip 75 veya 80 dakika sarı kartlı futbolcularla oynadı. Hem Mustafa Sevgi hem de Abdülkerim Bardakçı maçın başında sarı kart gördü. Onların üstüne daha farklı gidip oyundan attırabilirdik. İkinci yarıda hakem, Mustafa Sevgi'yi çift sarı karttan atabilirdi. Düşme potasında bir takımın sıkıntılarından dolayı ya da önemsiz bir pozisyon olarak değerlendirildiğinden orasını pas geçti. Hiçbir şeyin arkasına sığınmıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :