Maçın ardından

Maçın ardından

- Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz:"Bizim açımızdan önemli bir müsabakaydı. Bu yarışın içinde var olmak önemli"- "Teknik açıdan böyle güzel sahalarda oynamak çok farklı. Böyle güzel sahalarda coşuyoruz"- Denizlispor Teknik Direktörü Yarkın:"Bug


İSTANBUL (AA) - TFF 1. Lig'in 20. haftasında İstanbul'daki Vodafone Arena'da ağırladığı Denizlispor'u 3-1 mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Buz, "Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a teşekkür ediyorum. Bizim için büyük bir jestti. Güzel bir atmosferde oynadık. Bizim açımızdan önemli bir müsabakaydı. Bu yarışın içinde var olmak önemli. Bugün galip gelmek önemliydi." diye konuştu.

Mücadelenin ikinci yarısında daha iyi olduklarını aktaran deneyimli teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

"İlk yarı istediğimiz oyunu göremedik ama ikinci yarı sayısız gol pozisyonuna girdik. Takımımız, zaman zaman golü bulmak için telaşlıydı. Orada gol pozisyonları verdi. Daha iyi olmamız gerekiyor. Kontratakları sonuçlandırma açısından iyi olsaydık, daha farklı bir galibiyet alabilirdik. Denizlispor da deplasmanlarda çok iyi oynayan, önemli galibiyetler alan bir ekip. Tehlikeli bir takım. Futbolcu kardeşlerimi galibiyetten ötürü kutluyorum. Buraya gelen Yeni Malatyaspor taraftarlarını da gönülden kutluyorum. Bize destek verdiler."

İrfan Buz, Malatya İnönü Stadı'nda zeminden dolayı 10 Nisan'a kadar maç oynanmayacağını aktararak, "Sahamız, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 10 Nisan'a kadar kapatıldı. Daha önce oynadığımız müsabakalarda 4 sakat verdik. Rakip oyuncular da zaman zaman sakatlandı. Bizim sahamız o yüzden sakıncalıydı. Sporcunun sağlığı en önemlisi ama teknik açıdan böyle güzel sahalarda oynamak çok farklı. Böyle güzel sahalarda coşuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hakemlerin kararlarında daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü, "Biz, çok sarı kart yiyoruz. O da tamamen bizim elimizde değil. Bazen de hakemlerin elinde oluyor. O yüzden hakemlerin biraz daha dikkatli olmalı gerektiğini düşünüyorum. Mesela geçen hafta Samsunspor maçında aleyhimize komik bir penaltı verildi. Bizim de hatalarımız var ama hakemlerimizin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.


- Denizlispor cephesi


Denizlispor Teknik Direktörü Ferudun Şaban Yarkın ise final paslarında ve vuruşlarında becerikli olamadıkları için karşılaşmadan mağlup ayrıldıklarını söyledi.

Evkur Yeni Malatyaspor'a karşı ilk yarıda buldukları 2 net pozisyonu değerlendiremediklerini belirten Yarkın, şunları kaydetti:

"İlk devre sonlarında yediğimiz golle soyunma odasına 1-0 mağlup girdik. İkinci devrede kornerden kalemizde gördüğümüz golle skor 2-0 oldu. 2-1'i bulduktan sonra da oyunu çevirebilecek pozisyonlar ürettik. Oyunun son 4 dakikasında bile maçı çevirebilecek pozisyonlarımız vardı. Bugün önde çok üretken olamadık. Final paslarında ve vuruşlarında daha becerikli olabilseydik buradan mağlup ayrılmayabilirdik."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler