Macaristan Başbakanı Orban:

Macaristan Başbakanı Orban:

"ABD'nin önceki hükümeti, Brüksel ve hatta Berlin sığınmacıların durdurulmasının doğru olmayacağını açıkladı. Macar hükümeti buna karşı çıkarak tel örgü inşa etti ve onları durdurduk. Bununla Macaristan'ı ve dolayısıyla Avrupa'yı da koruduk"

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macar hükümetinin sığınmacı krizi dolayısıyla sınırlarına çektiği tel örgünün Avrupa'yı koruduğunu iddia ederek, ''Bununla Macaristan'ı ve dolayısıyla Avrupa'yı da koruduk.'' dedi.

Orban, Budapeşte'de düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, sığınmacı krizinin önemini sürdürdüğünü belirtti.

Macaristan'ın komşusu Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına çektiği tel örgülerle Avrupa'yı koruduğunu iddia eden Orban, ''ABD'nin önceki hükümeti, Brüksel ve hatta Berlin sığınmacıların durdurulmasının doğru olmayacağını açıkladı. Macar hükümeti buna karşı çıkarak tel örgü inşa etti ve onları durdurduk. Bununla Macaristan'ı ve dolayısıyla Avrupa'yı da koruduk.'' diye konuştu.

Sığınmacı akının planlı bir şekilde gerçekleştirildiğini, bununla milyonlarca kişinin Avrupa'ya taşınmasının hedeflendiğini savunan Orban, ''Dünya tarihindeki en tuhaf koalisyon meydana geldi. İnsan kaçakçıları, insan hakları aktivistleri ve AB siyasetçileri planlı bir şekilde milyonlarca sığınmacının Avrupa'ya taşınması üzerinde birleşti.'' şeklinde konuştu.

Batı Avrupa ve Amerika'da izlenen 'açık toplumlar dönemi' politikasının büyük memnuniyetsizliğe sebep olduğunu hatta bunun isyana dönüştüğünü ileri süren Orban, ''Uluslar, küreselcilere karşı, orta tabaka ise yöneticilere karşı ayaklandı. Bunun Avrupa Birliğindeki anlamı ise egemen ülkeler ve oy verenler, AB'ci ve Brüksel bürokratlarına karşı duruyor.'' dedi.

Macaristan'ın sisteme 'isyan' eden ilk ülke olduğunu, 6 yıl içinde kendi siyasi ve ekonomik sistemini oluşturduğunu ifade eden Orban, ülkesinin bu konuda Uluslararası Para Fonu (IMF) ile kredi anlaşmasını sonlandırdığını ve uluslararası şirketleri vergilendirilmek gibi adımlar attığını belirtti.

Herkesin 2016 yılında da küreselci ve liberal dünya düzenin değiştirilemez olduğuna inandığını ama bu tahminlerin gerçekleşmediğini savunan Orban, Brexit, ABD başkanlık seçimleri ve Macaristan'daki sığınmacı konusunda yapılan halk oylaması gibi olayların buna örnek olarak gösterilebileceğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler