Lüksemburg Liyakat Nişanı Suzan Sabancı Dinçer'e verildi

Lüksemburg Liyakat Nişanı Suzan Sabancı Dinçer'e verildi

İSTANBUL (AA) - Lüksemburg Grandükü Henri Albert GabrielFélix Marie Guillaume, "Komutanlık Liyakat Nişanı"nı iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde...

İSTANBUL (AA) - Lüksemburg Grandükü Henri Albert GabrielFélix Marie Guillaume, "Komutanlık Liyakat Nişanı"nı iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli katkıları bulunan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer'e verdi.

Akbank açıklamasına göre, Lüksemburg Grandükü’nün, vatandaş olmayanlara nadiren verdiği "Komutanlık Liyakat Nişanı-Commandeur de l'Ordre de Mérite"na. Türkiye'de ilk kez Suzan Sabancı Dinçer layık görüldü.

Lüksemburg Büyükelçiliği’nde düzenlenen törende, Dinçer’e Liyakat Nişanı'nın yanı sıra Grandük’ün kendisine hitaben yazdığı "Liyakat Nişanı Belgesi"ni de sunan Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, şunları kaydetti:

"Lüksemburg Fahri Konsolosumuz Suzan Sabancı Dinçer, iki ülke arasında iş birliği fırsatları yaratma konusunda önemli katkılarda bulunmaktadır. Dinçer, Kasım 2013'te Majesteleri Lüksemburg Grandükü ve Grandüşesi ile delegasyonunu, Türkiye'ye yaptıkları ilk resmi ziyarette Sakıp Sabancı Müzesi’nde ağırlamıştır. Lider bir iş kadını olarak Suzan Sabancı Dinçer, İstanbul'da Lüksemburg için büyük bir değer teşkil etmektedir. Üstün iş birliği için kendisine teşekkür ederiz. Türkiye ve Lüksemburg arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda desteklerinin devamını ümit ederiz."

Dinçer ise Fahri Konsolos olarak iki ülke arasındaki ticaretin daha da geliştirilmesi için üst düzeyde gördüğü iyi niyetin çalışmalarına her zaman cesaret verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu değerli Nişan'ı Türkiye'de ilk kez alarak ülkemize getirmiş olmaktan onur duyuyorum. Türkiye ile yakın ilişkileri bulunan Lüksemburg, her şeyden önce istikrarlı ekonomik ve politik sistemleriyle iş dünyası için de büyük önem arz ediyor. Fahri Konsolosluğunu gururla yürüttüğüm Lüksemburg’un, Türkiye'nin Avrupa Birliği projesine en önemli desteği sağlayan ülkeler arasında bulunması benim için ayrı bir önem taşıyor. Bu Nişanı, ülkelerimiz arasındaki sıcak ilişkinin her zaman canlı tutulması için yaptığım çalışmalarda bana destek olan herkes adına alıyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum."

Lüksemburg Komutanlık Liyakat Nişanı, Lüksemburg'un "Ulusal Günleri"nde ülke milletvekillerine, meclis komisyon üyelerine, önemli başarılar göstermiş üst düzey memurlara, ekonomik, sosyal, kültürel ya da spor alanlarında topluma önemli katkıları olanlara, gönüllü kişi ve kuruluşlara veriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :