Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar

Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar

Katar ile Kuveyt kızılay teşkilatları arasında, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar yararına yürütülen iki projenin süresinin uzatılması konusunda anlaşmaya varıldı

DOHA (AA) - Katar Kızılayı ile Kuveyt Kızılayı arasında, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar yararına yürütülen iki projenin süresinin uzatılmasını öngören iki anlaşma imzalandı.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan haberde, Katar ve Kuveyt kızılaylarının imzaladığı anlaşma çerçevesindeki projeler, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ile iş birliği içinde su arıtma tesisinin çalışmalarının sürdürülmesini kapsıyor.

Projeler bunun yanı sıra Beka'ya bağlı Saadnayil beldesindeki diyaliz hastalarının ücretlerinin 2018'e kadar karşılanmasını da içeriyor.

Katar Kızılayı ve Kuveyt Kızılayının anlaşmasının, "insani ve tıbbi yardım çalışmalarının sürdürülmesinde hırslı olmaları çerçevesinde" yapıldığı vurgulandı.

Birleşmiş Milletler'in 2016 yılı verilerine göre Lübnan'da 1,2 milyon civarında Suriyeli sığınmacı yaşıyor. Lübnan makamları ise bu sayının 1,5 milyon civarında olduğunu belirtiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler