Lübnan'daki çöp krizi

Lübnan'daki çöp krizi

BEYRUT (AA) - Lübnan'da bir süre önce hükümeti düşmenin eşiğine getiren ve 8 aydır devam eden çöp krizi, başkent Beyrut'ta oluşturulan geçici çöp...

BEYRUT (AA) - Lübnan'da bir süre önce hükümeti düşmenin eşiğine getiren ve 8 aydır devam eden çöp krizi, başkent Beyrut'ta oluşturulan geçici çöp toplama merkezleriyle çözülmeye çalışılıyor.

Lübnan hükümetinin, ülkedeki çöplerin yurtdışına ihraç edilmesi kararına rağmen soruna başkent Beyrut'tun kuzeyindeki Cudeyde bölgesinde belediye tarafından oluşturulan geçici çöp toplama merkezleriyle, 8 aydır devam eden çöp krizine çözüm sağlanmaya çalışılıyor. Başkentin farklı noktalarından toplanarak beyaz çuvallarda istiflenen çöpler, bölgede adeta "çöp nehri" görüntüsü oluşturuyor.

Bu arada Beyrut'ta atıkları toplama faaliyetini yürüten ve önceki günlerde yer yetersizliği nedeniyle çöp toplamayı durduracağını açıklayan çöp toplama şirketi, daha sonra çöp toplama bölgesinin maksimum kapasiteye ulaşıncaya kadar atıkları toplamaya devam edeceğini belirtti.

Bir süre önce "çöplerin yurtdışına ihraç edilmesi" kararı alan hükümetin bir İngiliz firmasıyla anlaştığı ve söz konusu firmanın buradaki atıkları, Rusya'ya ihraç edeceğini açıklanmıştı. Ancak Rusya'nın atıkları alacağına dair anlaşmayı yalanlaması üzerine çöplerin yurtdışına ihraç etme projesi iptal olmuştu.

Kriz nedeniyle geçtiğimiz ağustos ayında sosyal medya üzerinden bir araya gelen "Kokunuz Çıktı" hareketi başkent Beyrut'ta binlerce kişinin katıldığı protestolar düzenlemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler