Lübnan'da mülteci çocuklara rehabilitasyon etkinliği

Lübnan'da mülteci çocuklara rehabilitasyon etkinliği

Mülteci çocuklara yönelik "Parçalarla Barış" isimli rehabilitasyon etkinliği düzenlendi

BEYRUT (AA) - Lübnan'da mülteci çocuklara yönelik "Parçalarla Barış" isimli rehabilitasyon etkinliği gerçekleştirildi.

Lübnan'da faaliyet yürüten Besme Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşunun katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, Lübnan'a göç eden ve kamplarda yaşayan mülteci çocuklara yönelik rehabilitasyon çalışmaları yapıldı.

Beyrut'taki bir oyuncak dükkanına, Burc el-Beracine mülteci kampından getirilen Filistinli, Suriyeli ve Iraklı çocuklara, uzmanlarca hikaye kitabı okundu ve çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla yapboz ve legoyla ilgilenmeleri için eğitim verildi.

Besme Genel Müdür Yardımcısı Niyazi Güneş Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Besme'nin çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

"Parçalarla Barış" projesinin, savaş ve yoksulluktan etkilenen mülteci çocukların psikolojik gelişimini tamamlamaları ve sosyalleşmeleri amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Atay, "Zor durumda olan sıkıntılı çocukları seçmeye çalıştık. Şu an burada Burc el-Beracine kampının hemen yakınındaki bir okulda okuyan 18 çocuğumuz var. Onlarla haftada bir kere cumartesi günleri 2 saat yapboz yapmak istiyoruz." dedi.

Çocukların 5 ile 7 yaşlarında olduğunu kaydeden Atay, şöyle devam etti:

"Yaşları küçük olduğu için onları biraz zorlayacak bir çalışma ama en azından konsantre olmaları bir şeye odaklanmaları için onların gelişimine katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Bu, çocukların korunmasıyla ilgili bir proje. Umuyoruz ki onların psikolojik durumlarına, kendi iç huzurlarını sağlamada katkıda bulunacağız. Çünkü yaşadıkları koşullar zaten çok zor. Buna az da olsa katkıda bulunup küçük yaştan onların entelektüel gelişimine, beyinsel gelişimine katkıda bulunabilmek temel amacımız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :