Lübnan'da insan hakları konferansı

Lübnan'da insan hakları konferansı

Beyrut'ta mültecilerin güncel sorunlarının ele alındığı konferans düzenlendi

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, "İnsan hakları ile insan ticareti arasında zorla yerinden edilme" başlıklı konferans düzenlendi.

Besme Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu tarafından Beyrut'ta bir otelde düzenlenen "İnsan hakları ile insan ticareti arasında zorla yerinden edilme" başlıklı konferansa, uluslararası ve yerel insan hakları dernekleri yetkilileri, akademisyenler ve Lübnanlılar katıldı.

Bu sabah saat 10.00'da başlayan ve öğleden sonra 14.00'te sona eren konfrensta, "Lübnan özelinde uluslararası insan hakları", "Hükümetlerin iltica sorunlarına çözüm önerileri", "İnsan ticaretinde mevcut durum" ve benzeri konular hakkında konuşmacılar tarafından sunumlar yapıldı.

Besme Genel Başkanı Gülşen Sağlam, AA muhabirine, zorla yerinden edilme ve mültecilik konularının, bunu yaşayan kişiler kadar, sığındıkları ülkeleri ve o ülkelerde yaşayan halkı da ilgilendirdiğini söyledi.

Zorla yerinden edilme konusunda en fazla kadınların mağdur edildiğine değinen Sağlam, "Zorla yerinden edilen kadınları bekleyen en büyük tehlike insan ticaretidir. Bu meseleye bir çözüm üretilmesi gerekiyor. Bir milyondan fazla Suriyeli mültecinin yaşadığı Lübnan'da da çözüme ihtiyaç duyulan konuların başında insan ticareti yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Sağlam, mültecilerin sığındıkları ülkelerde korunmaları konusunda, Birleşmiş Milletler'in, devletlerin ve uluslararası örgütlerin iş birliği yapmaları gerektiğini vurguladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :