Lübnan'a seyahat uyarısı

Lübnan'a seyahat uyarısı

Bahreyn, Lübnan'daki vatandaşlarına bir an önce ülkelerine dönmeleri çağrısında bulundu- BAE de vatandaşlarına yaptığı Lübnan'a seyahat etmeme uyarısını "yasak" olarak değiştirdi

MANAMA (AA) - Bahreyn'in, Lübnan'daki vatandaşlarına bir an önce ülkelerine dönmeleri çağrısı yaptığı bildirildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Vatandaşlarımızın güvenliği için Lübnan'a gitmemeleri konusunda yaptığımız tavsiyeyi tekrarlıyoruz. Lübnan'da bulunanların da bir an önce ülkelerine dönmelerini öneriyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, vatandaşlardan ülkelerine dönünceye kadar dikkatli ve temkinli olmaları istendi.

- BAE'den "Lübnan'a seyahat yasağı"

Öte yandan, BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığından yapılan açıklamada da BAE vatandaşlarının Lübnan'a seyahat etmemeleri uyarısının, bu tarihten itibaren "yasak" olarak değiştirildiği kaydedildi.

BAE vatandaşlarına, Lübnan'a gitmemeleri ve orada bulunanların da ülkelerine dönmeleri için uyarıda bulunmuş, başkent Beyrut'taki diplomatik misyon üyelerinin asgari seviyeye düşürülmesi yönünde karar aldığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan da vatandaşlarına zorunlu olmadıkça Lübnan'a seyahat etmemeleri uyarısında bulunmuştu.

Suudi Arabistan, cuma günü, Lübnan ordusuna 3 milyar dolar ve emniyet teşkilatına 1 milyar dolarlık yardım kararından, Lübnan’ın iki ülke arasındaki kardeşçe ilişkilere uymayan tutumu sebebiyle vazgeçtiğini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :