LOT Havayolları Uçağında 'Kaçırılma' Alarmı: F-16'lar Havalandı

LOT Havayolları Uçağında 'Kaçırılma' Alarmı: F-16'lar Havalandı

LOT Havayolları uçağının pilotu yanlışlıkla 7500 kodu girince havada hareketli anlar yaşandı. Türk hava sahasına giren uçağa iki F-16 savaş uçağı refakat etti.

Varşova-Tel Aviv seferini gerçekleştiren LOT Havayolları'na ait yolcu uçağı, Bulgaristan hava sahasındayken 7500 (uçak kaçırılma) kodunu yayınladı. Söz konusu kodun ardından güvenlik protokolleri anında devreye alınarak bölgedeki hava trafiği ve güvenlik birimleri alarma geçti.

F-16'lar Refakat Etti

Uçağın Türk hava sahasına giriş yapmasıyla birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından iki F-16 savaş uçağı görevlendirildi. Savaş uçakları, yolcu uçağını Türk hava sahasını terk edene kadar yakından takip ederek güvenlik takibini sürdürdü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, mürettebatın olumsuz bir durum olmadığını bildirmesine rağmen tüm güvenlik tedbirlerinin eksiksiz alındığını vurguladı.

Burgaz Havalimanı'na İniş

Bulgaristan makamlarının Burgaz Havalimanı'na iniş izni vermesinin ardından, uçak Türk hava sahasını kullanarak Bulgaristan'a yöneldi. F-16'lar, uçak hava sahasından çıkana kadar eşlik etmeye devam etti. Yerel saatle 17.12'de sorunsuz şekilde iniş yapan uçağın, herhangi bir kaçırma vakasıyla karşılaşmadığı ve olayın tamamen pilot hatasından kaynaklanan bir yanlışlıktan ibaret olduğu LOT Havayolları tarafından teyit edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.