Lösemiyi iki kez yendi

Lösemiyi iki kez yendi

Genç yaşta iki kez lösemiye yakalanan ve tedavisi devam ederken sevdiğine kavuşan Cambaz:- "Onun sevgisiyle ayağa kalktım. 3 yıl hastalığımı bilmedim, hiçbir zaman 'Hastasın' demedi. Hep 'Sabret, iyileşeceksin, birlikte yeneceğiz, el ele tutuşacağız, her

SAKARYA (AA) - EMRE AYVAZ/UĞUR SUBAŞI - Genç yaşta iki kez lösemiye yakalanan Özlem Cambaz, sevdiğinin desteğiyle kanseri yenmeyi başardı.

Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Cambaz, 2006'da 14 yaşındayken lösemiye yakanlandı ve tedavi oldu. 2009'da hastalığının tekrarladığını öğrenen ve hayata küsen Cambaz için ilik nakli başvurusu yapıldı. Bu süre içerisinde de Cambaz'ın annesi ilik nakli yapılabilmesi bir çocuk daha dünyaya getirdi. Kardeşinin de kanının uyumsuz çıkması üzerine Cambaz için başka nakiller arandı.

Cambaz, bu sırada daha önce yaklaşık 8 yıl birlikte olduğu eski erkek arkadaşı Tayfun Öztunç ile yeniden görüşmeye başladı. Cambaz ile Öztunç, ailelerinin izin vermesiyle imam nikahlı olarak birlikte yaşamaya başladı. Öztunç'tan aldığı güç ve tedavinin de etkisiyle yeniden hastalığı yenen Cambaz, 2 yıl önce kızı Azranur'u, 1 yıl önce de oğlu Bulut Araz'ı dünyaya getirdi.

- "Hiçbir zaman 'Hastasın' demedi"

Cambaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada 14 yaşındayken lösemi hastalığına yakalandığını, tedaviye başladığı süreçte kendisine "İyileşemezsin, hazırlıklı olun." dendiğini belirterek "Tedaviye cevap verirse her şeyi atlatır dediler. Hiç umutları yoktu doktorların, ilk tedavide cevap verdim. Tedavim çok ağırdı. İlacı aldığım zaman hiç kendimi bilmiyordum. Kemoterapi çok ağırdı." diye konuştu.

Cambaz, 2009'da hastalığının tekrarladığını dile getirerek aynı şeyleri yeniden yaşadığını söyledi.

Öztunç'la daha önce 8 yıl süren ilişkisi olduğunu fakat bazı sebeplerden dolayı ayrıldıklarını aktaran Cambaz, "O nişanlandı. 8 ay nişanlı kaldı. İlik nakli beklediğim sırada düğününe 2 gün kala beni aradı 'Ben evleniyorum, hala hazır değil misin?' dedi. Ben de 'Sen evlenirsen, senin öldüğün gün, benim öldüğüm gündür.' dedim."

Bunun üzerine Öztunç'la imam nikahıyla beraber yaşamaya başladıklarını ve mutlu olduğunu dile getirerek Cambaz, şöyle devam etti:

"Eşimin sevgisiyle ayağa kalktım. 3 yıl hastalığımı bilmedim, hiçbir zaman 'Hastasın.' demedi. Hep 'Sabret, iyileşeceksin, birlikte yeneceğiz, el ele tutuşacağız, her şey bitecek.' dedi. Hepsini atlattık, yendik. O benim yanımda, ben onun yanındayım, Allah'a binlerce şükürler olsun. Bir kızım, bir oğlum, ailem var. Allah herkese bu huzuru, mutluluğu versin, bütün hastalara şifasını versin. Hepsi de benim gibi olsun. Bana ilk başta 5 yıl evlilik yasak dediler. Eşim beni bırakmadı. Onun desteğini, yardımını aldım. Herkese tavsiyem evlensin, sevgisiz, huzursuz kalmasın."

Cambaz, KANSERDER Başkanı Nihal Akar'a hastalığı sürecindeki desteklerinden dolayı teşekkür ederek onun yardımlarını unutamadığını sözlerine ekledi.

- "Moral ve sevgi tüm hastalığı yener"

Tayfun Öztunç da Cambaz'la uzun süre sevgili olduklarını ve bazı sebeplerden dolayı ayrıldıklarını söyledi. Askerden geldiğinde bir başka kişiyle nişanlandığını aktaran Öztunç, düğününe 2 gün kala vazgeçtiğini ifade etti.

Şu an çocuklarıyla mutlu bir yaşam sürdürdüklerini anlatan Öztunç, "Herkesin hastalık sürecinde eşine destek çıkması lazım. Moral, sevgi bütün hastalığı yener tabii ki Allah'ın takdiri ilahisidir bu ama en büyük destek eşinin olması lazım veya sevginin olması lazım. Sevgi olmazsa hiçbir şey olmaz." diye konuştu.

Öztunç, mutlu ve huzurlu bir yuvası olsa da işsizlik nedeniyle zor durumda olduklarını ve yetkililerden iş istediğini sözlerine ekledi.

- "Hiçbir problemi yok artık"

Özlem Cambaz'ın doktoru İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematloji ve Onkoloji Uzmanı Çetin Timur da Cambaz'ı ilk 2006'da tedavi ettiğini söyledi.

Timur, Özlem'in hastalığının 2009'da nüksettiğini hatırlatarak "Özlem'i tekrar tedavi ettim. Şimdi çok iyi. Evlendi, çocukları var hiçbir problemi yok artık. Yılda bir kontrolü var. Hastalığını yendi." görüşünü kaydetti.

Lösemiyi iki kez yendi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :