Lösemi hastası İlim, yaşamını yitirdi

Lösemi hastası İlim, yaşamını yitirdi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İlim Akyar'a (11) ilik nakli için uygun donör bulunması amacıyla kampanyalar düzenlenmişti

DÜZCE (AA) - İlik nakli için uygun donör bulunması için adına kampanyalar düzenlenen lösemi hastası İlim Akyar (11), hayatını kaybetti.

Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru baba Melih Akyar, kızına yaklaşık iki sene önce lösemi hastalığı teşhisi konulduğunu anımsattı.

Teşhisin konulmasının ardından kızı için ilçede ve Türkiye genelinde kampanyalar başlatıldığını belirten Akyar, "Uygun donörler yurt dışında bulunmuştu ancak İlim için bulunan bu donörlerin Türkiye'ye getirilmeleri zaman aldı. Kızımın hastalığı günden güne artarak ilerledi. İki gün önce Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hastanesinde gerekli destek tedavileri yapıldı ancak hastalığın ilerlemesinden dolayı bunlar çare olmadı" diye konuştu.

İlim’in cenazesinin yarın öğle vakti Akçakoca Merkez Camisinde kılınacak cenaze namazından sonra Yukarı Mahalle Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler