Lösemi hastalarına destek için maske takarak yürüdüler

Lösemi hastalarına destek için maske takarak yürüdüler

Erzurum'da lösemi hastası ve yakınları, "Lösemili Çocuklar Haftası" kapsamında farkındalık oluşturmak için maskeli yürüyüş yaptı- LÖSEV Erzurum İl Temsilcisi Fadim Ayaz:- "Maskeyi gören insanlarda hastalığın kendine geçecek düşüncesi oluyor. Aslında tam t

ERZURUM (AA) - Erzurum'da bir araya gelen bir grup lösemi hastası ve yakınları, bu hastalık konusunda toplumda farkındalık oluşturmak için maske takarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Erzurum İl Temsilciliğince 2-8 Kasım tarihlerinde düzenlenen "Lösemili Çocuklar Haftası" dolasıyla Lalapasa Kent Meydanı'nda bir araya gelen vakıf üyeleri, lösemi hastaları ve yakınlarından oluşan grup, lösemi hastası insanların çektiği zorluklara dikkati çekmek için maske takarak yürüyüşe geçti.

Vatandaşların yanı sıra polislerin de maske takarak destek verdiği gruptakiler, "Maskeme değil, gözlerime bak", "LÖSEV hayat verir" ve "Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için" şeklinde sloganlar atarak, Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

LÖSEV Erzurum İl Temsilcisi Fadim Ayaz, burada yaptığı basın açıklamasında, yürüyüşü Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak için yaptıklarını söyledi.

Herkesin bir kanser adayı olduğunu belirten Ayaz, "Yaptığımız her şey LÖSEV ve lösemili çocuklarımız içindir. LÖSEV, lösemi ve kanser hastalarına maddi, manevi her yönden destek için yanlarında olup onları koruyup ve kollamaya çalışıyor. Bu hastalık hepimizin, çocuğunun, annesinin ve babasının başına gelebilir." dedi.

Ayaz, kendi çocuğunun da lösemi hastası olduğunu ve lösemi hastalarının mikroplardan kaçınmak için maske taktığını vurgulayarak, şunları aktardı:

"Çoğu insan zannediyor ki, maskeyi hasta olduğumuz için takıyoruz. Hastayız ama biz taktığımız maskeyle dışarıdan gelecek mikroplara karşı kendimizi korumaya çalışıyoruz. Çünkü lösemi hastalarının aldığı kemoterapi dolayısıyla bağışıklık sitemi çok zayıflıyor. Vücut en ufak bir virüse karşı bile çok hassaslaşıyor ve maskeyi dışarıdan gelen virüslere karşı kendimizi korumak için takıyoruz. Maskeyi gören insanlarda hastalığın kendine geçecek düşüncesi oluyor. Aslında tam tersine biz onlardan hastalık kapmamak için maske takıyoruz."

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :