Londra'daki terör saldırısı

Londra'daki terör saldırısı

Londra Belediye Başkanı Han ile Londra Emniyet Müdürü Dick, birlikte olay yerini inceledi- Han:- "Kızgın ve öfkeliyim. Bu 3 adam (saldırganlar), benim de ait olduğum dini kullanarak eylemlerini haklı göstermeye çalışıyor"- "Takip ettikleri ideoloji sapkın

LONDRA (AA) - Londra Belediye Başkanı Sadık Han ile Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick, geçen cumartesi gecesi Londra Köprüsü ile yakınındaki Borough Pazarı'nda düzenlenen terör saldırısının ardından olay yerini inceledi.

İkili, incelemenin ardından ortak basın açıklamasında bulundu.

Saldırıyı kınayan Müslüman Belediye Başkanı Han, saldırganların eylemini "korkakça ve şeytani" olarak nitelendirdi.

"Kızgın ve öfkeliyim." diyen Han, "Bu 3 adam (saldırganlar), benim de ait olduğum dini kullanarak eylemlerini haklı göstermeye çalışıyor. Takip ettikleri ideoloji sapkın ve zehirli. Buna İslam'da yer yok." diye konuştu.

Terör sorununun çözülmesi için toplumların birlikte hareket etmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Han, bu akşam Londra Belediyesi tarafından olay yerinin yakınında anma töreni düzenleneceğini duyurdu.

Emniyet Müdürü Dick de sorulması üzerine, kolluk kuvvetlerinden beklentiler ile kuvvetlere sağlanan kaynaklar da dahil olmak üzere terörle mücadele stratejisinin genel olarak gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Dick, her bir polis memurunu silahlandırmak yerine, 24 saat boyunca görevde olacak hareket alanı geniş silahlı memurların en iyi çözüm olduğunu söyledi.

Başkentin merkezindeki Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı’nda cumartesi gecesi yerel saatle 22.00 civarında köprü üzerinde yayaları ezen bir minibüs, daha sonra köprünün güney ucundaki Borough Pazarı'na yönelmiş, burada araçtan inen 3 saldırgan çevredekileri bıçaklamıştı. Saldırıda saldırganların dışında 7 kişi hayatını kaybetmiş, 48 kişi yaralanmıştı.

Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek değil halkta panik yaratmaya dönük olduğunun anlaşıldığı kaydedilmişti. Saldırganlar, polisin açtığı ateşle öldürülmüştü. DEAŞ'ın üstlendiği saldırının ardından polisin başlattığı soruşturma çerçevesinde gözaltılara devam ediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :