Londra'daki terör saldırısı

Londra'daki terör saldırısı

İKV Başkanı Zeytinoğlu, Londra'daki terör saldırısını kınadı- Ayhan Zeytinoğlu: - "(Teröristler) Yaptıkları saldırıların temel amaçlarından birini, içinde yetiştikleri toplumları, hayat tarzını ve kültürel birikimlerini yok etme ve zarar verme, bunu yapar

İSTANBUL (AA) - İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Londra'daki terör saldırısını kınadı.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Londra’da iki farklı noktada gerçekleştirilen terör saldırılarının Birleşik Krallık’taki 8 Haziran seçimleri öncesinde vuku bulan ikinci terör olayı olduğunu hatırlattı.

Son zamanlarda minibüs veya kamyonu yayaların üzerine sürme, eğlence mekanlarında kişileri tarayarak veya son olayda olduğu gibi bıçakla saldırarak gerçekleştirilen terör olaylarının sayısında artış yaşandığını kaydeden Zeytinoğlu, bu tür saldırıları önceden haber alabilmenin herhangi bir ön hazırlık gerektirmediği için daha zor olduğunu vurguladı.

Zeytinoğlu, "Önlemenin tek yolu, terör açısından potansiyel risk oluşturan kişilerin tespit edilmesi ve bu kişilerin uluslararası dolaşımları dahil olmak üzere hareketleri ve örgüt bağlantılarının yakından izlenmesidir. Bu da terörle mücadelede uluslararası iş birliğinin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.


- "Terörle mücadele, psikososyolojik olarak da incelenmeli"


Özellikle Batı Avrupa’da gerçekleştirilen terör saldırılarında dikkat çeken önemli bir hususun da teröristlerin Avrupa ülkelerinde yetişen, bu ülkelerin dil ve kültürüne yabancı olmayan kişiler olması olduğunu belirten Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"Yaptıkları saldırıların temel amaçlarından birini, içinde yetiştikleri toplumları, hayat tarzını ve kültürel birikimlerini yok etme ve zarar verme, bunu yaparken kendilerini de yok etme şeklinde nihilist dürtüler oluşturmaktadır. Bu durum terörle mücadele konusunun yalnız güvenlik açısından değil, psikososyolojik olarak da incelenmesi gerektiğini ve eğitim sistemleri, sosyal ve göçmen politikaları da dahil olmak üzere kapsamlı bir stratejinin geliştirilmesi ihtiyacını ortaya koymaktadır.

Her türlü terör eylemini olduğu gibi bu terör saldırısını da şiddetle kınar, kurbanlar, yakınları ve terörden muzdarip tüm ülke ve halklarla dayanışma içinde olduğumuzu bildiririz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :