Londra'daki terör saldırısı

Londra'daki terör saldırısı

Arap Birliği ve Mısır Londra'daki saldırıları kınadı

KAHİRE (AA) - Arap Birliği ve Mısır, İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'ndaki saldırıları kınadı.

Arap Birliği, yayımladığı yazılı açıklamada, merhametten yoksun şekilde masum insanları hedef alan aşırlık ile terör yolunu izleyen örgütler ve kişilerin özelliği haline gelen barbarlıkla sergilenen vahşet seviyesinin bu saldırılarla bir kez daha teyit edildiğini belirterek, "Çağdaş dünya, karşılaştığı en önemli sorunlardan biri olan terör ve aşırılığın gücünün kırılması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerekir." ifadesini kullandı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Londra'daki saldırılar en güçlü şekilde kınanarak, "Bu saldırılar, dünyada son zamanlarda şahit olunan terör eylemleri zincirinde yeni bir halkayı temsil ediyor. Bu, tüm toplumların ve halkların, menfur terör saldırılarının hedefinde olduğunu teyit ediyor." denildi.

Açıklamada, tüm dünya ülkelerine, terör olgusu ve terörü destekleyenlerin karşısında birlik içerisinde yer alınması çağrısında bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :