Londra'daki İslamofobik terör saldırısı

Londra'daki İslamofobik terör saldırısı

Belçika Diyanet Vakfı:- "Avrupa toplumlarında Müslümanlara karşı ötekileştirme dilinin, İslam karşıtlığı, ırkçı ve İslamofobik söylemlerin körüklediği bu elim hadiselerin yaygınlaşmaya başladığı şu günlerde yetkilileri önlem almaya ve bu tür terör saldırı

BRÜKSEL (AA) - Belçika Diyanet Vakfı, İngiltere'nin başkenti Londra'da Müslümanlara yönelik terör saldırısının ardından yetkilileri önlem almaya çağırdı.

Belçika Diyanet Vakfının yazılı açıklamasında, ramazan ayında teravih çıkışı Müslümanları hedef alan İslam karşıtı ırkçı saldırının şiddetle kınandığı belirtildi.

Müslümanların Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası ve bu coğrafyanın onurlu vatandaşları olduğu kaydedilen açıklamada, "Avrupa toplumlarında Müslümanlara karşı ötekileştirme dilinin, İslam karşıtlığı, ırkçı ve İslamofobik söylemlerin körüklediği bu elim hadiselerin yaygınlaşmaya başladığı şu günlerde yetkilileri önlem almaya ve bu tür terör saldırılarını gerçekleştirenlere yönelik tedbirler almaya davet ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca çok kültürlü bir toplumda huzur içinde yaşamak için herkesin sorumlu davranması gerektiği vurgulanarak provokasyonlardan uzak durulması çağrısında bulunuldu.

Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında bir kişi, teravih çıkışı aracını Müslümanların üzerine sürmüş, saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :