Londra'daki İslamofobik terör saldırısı

Londra'daki İslamofobik terör saldırısı

Avrupa Irkçılıkla Mücadele Ağı Direktörü Privot:- "AB ve üye devlet hükümetleri, nefrete ve onu besleyen söylemlere karşı çıkmalı ve Müslüman toplulukların potansiyel terörist olarak nitelendirilmemesini temin etmelidir"

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Irkçılıkla Mücadele Ağı (ENAR) Direktörü Michael Privot, İngiltere'nin başkenti Londra'da bir camiye yönelik saldırının, İslamofobiye karşı adım atılması gerekliğinin önemini gösterdiğini belirtti.

Privot, yazılı açıklamasında, Müslümanlara yönelik saldırıyı güçlü şekilde kınadı. Avrupa'da Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılarda artışa tanık olduklarını kaydeden Privot, söz konusu saldırının da Avrupa'daki İslamofobinin son ve en aşırı derece şiddetli bir tezahürü gibi göründüğünü ifade etti.

İslamofobiye yönelik adım atılmasının aciliyet arz ettiğini vurgulayan Privot, şöyle devam etti:

"AB ve üye devletler, nefrete ve onu besleyen söylemlere karşı çıkmalı ve Müslüman toplulukların potansiyel terörist olarak nitelendirilmemesini temin etmelidir. Nefret suçlarına ceza vermeli, mağdurları desteklemeli, tüm vatandaşların güvenliğini garanti altına almalılar. Adım atılmaması, daha fazla can kaybı ve daha fazla bölünme demektir."

Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında bir kişi, teravih çıkışı aracını Müslümanların üzerine sürmüş, saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler