Londra'da Güvenlik ve Terörle Mücadele Fuarı başladı

Londra'da Güvenlik ve Terörle Mücadele Fuarı başladı

LONDRA (AA) - Güvenlik ve Terörle Mücadele Fuarı (SCTX) İngiltere'nin başkenti Londra'da başladı.İngiltere İçişleri Bakanlığının desteğiyle Londra'nın...

LONDRA (AA) - Güvenlik ve Terörle Mücadele Fuarı (SCTX) İngiltere'nin başkenti Londra'da başladı.

İngiltere İçişleri Bakanlığının desteğiyle Londra'nın batısındaki Olympia Fuar ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen fuar, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Bu yıl yaklaşık 110 ülkeden 10 binden fazla kişinin katıldığı fuarda terörle mücadele eden ülkeler ile bu alanda hizmet veren firmalar bir araya getiriliyor.

Sektöre liderlik eden 300'den fazla firmanın standının yer aldığı fuarda bu yıl dikkati en çok istihbarat odaklı cihazlar ile farklı boyutlardaki insansız hava araçları çekiyor.

Türkiye’den ziyaretçilerin de yoğun ilgi gösterdiği fuarda, istihbarat, hava savunma alanlarının yanı sıra adli teknolojilerin terörle mücadeleye dönük güncel ürünleri incelenebiliyor.

Fuarı ziyaret eden Türk siber güvenlik uzmanı ve "Prodaft" ile "Invictus" adlı siber güvenlik firmalarının kurucu ortağı Koryak Uzan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya genelinde bu tür fuarlara katılarak özellikle savunma sanayisinin ihtiyaçlarını incelediklerini bildirdi.

Savunma sanayisinin ve özel sektörün ihtiyaçlarını öğrenerek bunlara siber güvenlik alanında hizmet geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Uzan, "Milyar dolarlık firmaların birçoğu siber güvenlik alanında şaşırtıcı derecede zayıf olabiliyor." diye konuştu.

Uzan, Türkiye'nin siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olma potansiyelini taşıdığını sözlerine ekledi.

Geçen yıl sponsorları arasında ASELSAN'ın da yer aldığı SCTX fuarı bu yıl 2 gün ziyaretçilere açık olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :