Londra'da 24 katlı binadaki yangın

Londra'da 24 katlı binadaki yangın

Londra itfaiyesi, bina içindeki çalışmalarına başladı- Mühendisler binanın çökme tehlikesine yönelik değerlendirme çalışmasında bulunuyor

LONDRA (AA) - Londra itfaiyesine ait ekiplerin, İngiltere'nin başkenti Londra'da 24 katlı binada çıkan yangının ardından binaya erişim sağladığı bildirildi.

Londra İtfaiyesi Şefi Dany Cotton, olay yerinden son gelişmelere ilişkin açıklamasında, yapı mühendislerinin binanın çökme ihtimalini değerlendirdiğini kaydetti.

Cotton, binanın bu aşamada güvenli olduğunu söyleyerek, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin 21. kata kadar ulaştığını ve ekiplerin içeride kalanları aramayı sürdürdüklerini söyledi.

Yangının ciddiyetine dikkati çeken Cotton, aynı zamanda binanın büyüklüğü ve yapısı nedeniyle de ölü ve yaralı sayısını belirlemenin zaman alacağını vurguladı. Yangının çıkış sebebinin tespitinin de ileriki günlerde kesinleşmesinin beklendiği duyuruldu.

Yaklaşık 40 itfaiye aracı ile 200’den fazla itfaiye erinin 9 saatlik müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı ancak halen tam olarak söndürülemedi. Yangının üst katlarda devam ediyor.

Londra İtfaiyesi, Londra’nın batısındadaki Latimer Road semtindeki binada yerel saatle 01.00'da (TSİ 03.00) çıkan yangında, can kayıplarının olduğunu duyururken ölü sayısına ilişkin bir bilgi vermemişti.

Londra Ambulans Hizmetleri de yaralanan ve dumandan etkilenen 50'den fazla kişinin bölgedeki 5 hastaneye sevk edildiğini bildirmişti.

Bu arada yangından etkilenen binanın yakınındaki St Clement's Kilisesi'nde de çıkarılan vatandaşlar geçici yardım merkezi ve olayın ardından haber alınamayan vatandaşlar için irtibat bürosu kuruldu. Burada, yangın sebebiyle evsiz kalan vatandaşlara yiyecek ve battaniye yardımı yapıldı. Ayrıca binada yerleşik yakınlarını, ailelerini ve komşularını arayanlar da burada binanın sakinleriyle ilgili bilgi edinmeye çalışıyor.

Bölgede yaşayanlar, binanın belediyeye ait bir sosyal konut olduğunu belirtirken görgü tanıkları, binada yaşayan çok sayıda kişiden haber alınamadığını ve yangının başlangıcında binada mahsur kalan bazı kişilerin de pencerelerden atladığını söyledi.

Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100’den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü.

Londra'nın ünlü Notting Hill semtine komşu mahalle olan Latimer Road ve civarında özellikle Afro-Karayip toplumu üyeleri yoğun olarak ikamet ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :