Londra borsasından AB Komisyonunun kararına tepki

Londra borsasından AB Komisyonunun kararına tepki

Londra Borsası Grubu:- “LSEG, AB Komisyonunun borsaların birleşmesini engelleme kararını üzüntüyle karşılamaktadır. Bu birleşme, Avrupa'da dünyanın lider piyasa altyapısının kurulması için bir fırsattı”

LONDRA (AA) - Londra Borsası Grubu (LSEG) tarafından Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Deutsche Börse ve Londra Borsası’nın birleşmesini engelleyen kararına ilişkin olarak, “Bu birleşme, Avrupa'da dünyanın lider piyasa altyapısının kurulması için bir fırsattı.” değerlendirmesinde bulunuldu.

LSEG'den yapılan açıklamada, AB Komisyonunun, Deutsche Börse ve Londra Borsası’nın (LSE) birleşmesini engelleme kararından dolayı üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, “Londra Borsası Grubu, AB Komisyonunun borsaların birleşmesini engelleme kararını üzüntüyle karşılamaktadır. AB Komisyonunun kararının detaylarını gözden geçirmeyi bekliyoruz. Londra Borsası Grubu, AB Komisyonu'nun MTS'nin satışı gerçekleşmeden geçerli bağımsız rakip olamayacağımız yönündeki görüşüne katılmamaktadır. “ ifadeleri kullanıldı.

Londra Borsası’nın büyüme stratejisini uygulamaya devam edeceği belirtilirken, “Bu birleşme Avrupa'da dünyanın lider piyasa altyapısının kurulması için bir fırsattı.” ifadesine yer verildi.

Geçen yılın mart ayında Deutsche Börse’den yapılan açıklamada her iki borsanın yönetim kurullarının birleşme konusunda nihai karara vardığı ve anlaşma kapsamında İngiltere’de "UK TopCo" isimli yeni bir şirket kurulacağı belirtilmişti. Açıklamada, söz konusu yeni şirketin Frankfurt ve Londra'da iki yönetim merkezi bulunacağı, bu şirkette LSE'nin yüzde 45,6, Deutsche Börse’nin ise yüzde 54,4’lük paya sahip olacağı kaydedilmişti.

Geçen ay sonunda Londra Borsası'ndan yapılan açıklamada ise AB Komisyonu’ndan LSEG’nin yüzde 60 hisse payına sahip olduğu elektronik işlem platformu MTS’deki hisselerini satması yönünde bir talebinin iletildiğini açıklamıştı. Londra Borsası ise AB Komisyonu’nun bu talebinin "kabul edilemez" olduğunu bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :