"Lojman cinayeti" davası

"Lojman cinayeti" davası

Eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün TBMM lojmanında öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi

ANKARA (AA) - Eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün, 24 Haziran 1991'de TBMM lojmanında öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bir başka suçtan tutuklu sanık Abdullah Gökalp, müşteki Erol Güngör ile avukatları Ahmet Çağlayan, Mehmet Sürücü ve sanık avukatı Nigar Yılmaz katıldı.

Söz alan Güngör, kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulunarak, dönemin İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli'nin tanık olarak dinlenmesine ilişkin dilekçe sundu.

Tanık olarak beyanı alınan eski Muş milletvekillerinden Mehmet Emin Seydagil'in oğlu Ümit Seydagil, olayla ilgisinin bulunmadığını, maktulü ve sanığı tanımadığını belirtti.

Müşteki avukatlarından Çağlayan'ın, "Olaydan sonra polis tarafından hazırlanan bir raporda babasının isminin geçtiğini, bununla ilgili bilgisinin olup olmadığını" sorması üzerine Seydagil, "Mehmet Emin Seydagil babam olur. Kendisi hakkında böyle bir rapor düzenlendiğini bilmiyorum. Böyle bir rapor düzenlenmişse de düzmecedir." ifadesini kullandı.

Seydagil, müşteki avukatlarının, "Güngör'ün öldürülmesinin ardından PKK'ya katıldın mı?" sorusu üzerine, "Hakkımda soruşturma açılmasını engellemek veya soruşturmadan kaçmak için yasa dışı terör örgütüne katılmadım. Cinayetin kimler tarafından işlendiğine dair bilgim yok." dedi.

Bu arada söz alan sanık Gökalp, tanığın doğru söylemediğini savunarak, şunları ileri sürdü:

"Ümit Seydagil'i tanıyorum. Kendisi ile 2 Mart 1991'de Menhullah Mutlu'nun doğum gününde beraberdik, aynı lojmanda bulunduk. 23 Mayıs 1991'de Abdurrahim Mutlu, Mustafa Güngör'e laf atarak sinkaflı sözler söyledi. Çiğdem Taşkıran ile ilgili hakaretlerde bulundu. Polisler kavgayı bastırdı. Ümit'i çok iyi tanıyorum, doğruyu söylemiyor."

Bu arada tanıklardan Cengiz Eryılmaz'ın isim benzerliğinden dolayı tanık olarak çağrıldığı tespit edilerek tutanağa yazdırıldı.

Mahkeme, sanığın duruşma günü hazır edilmesi için cezaevine yazı yazılmasına, bazı tanıkların dinlenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca, Mustafa Kalemli'nin tanık olarak dinlenmesi talebini reddederek, duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :