Litvanyalı sanatçılardan "Kağıdın Sanata Dönüşümü" sergisi

Litvanyalı sanatçılardan "Kağıdın Sanata Dönüşümü" sergisi

İZMİR (AA) - İzmir'de, Litvanya Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Kağıdın Sanata Dönüşümü" sergisi açıldı.Ege Bölge ve Sanayi...

İZMİR (AA) - İzmir'de, Litvanya Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Kağıdın Sanata Dönüşümü" sergisi açıldı.

Ege Bölge ve Sanayi Odasında, Litvanya İzmir Fahri Konsolosu Mustafa Ahmet Özsoy'un ev sahipliğinde açılan sergide, Litvanya Halk Sanatçıları Derneği üyelerinin geleneksel kağıt kesme sanatından örnekler yer alıyor.

Ülkeye ait masal ve çeşitli sembollerden yola çıkılarak çok ince kesimlerle kağıdın sanat eserlerine dönüşüm sürecinin anlatıldığı sergi, 28 Ocak'a kadar açık kalacak.

Mustafa Ahmet Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Litvanya'nın, çok acılar çekmiş ve badireler atlatmış bir ülke olduğunu söyledi.

Litvanya'da milli birlik ve geleneklerin oluşmasında sanatın önemli bir araç olduğunu anlatan Özsoy, "Litvanyalı sanatçılar, ülkelerinin kuruluşunun 100. yılını kutlamak amacıyla kendi içerisinde bir hikayeyi barındıran bu eserleri ortaya koydular. Sergi, süslemenin ötesinde folklorik öğeler içeriyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :