Litvanya'dan Rusya açıklaması

Litvanya'dan Rusya açıklaması

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite’nin Dış Politika Danışmanı Aleksiejunas: - "NATO, Rusya'yı terör örgütü DAEŞ’ten daha büyük tehdit olarak görüyor"

VİLNİUS (AA) - Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite’nin Dış Politika Danışmanı Nerijus Aleksiejunas, NATO’nun Rusya'yı terör örgütü DAEŞ’ten daha büyük tehdit olarak gördüğünü söyledi.

Ziniju Radyosu’na konuşan Aleksiejunas, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen NATO Zirvesi’nde alınan kararlarda en çok Rusya'dan bahsedildiğine dikkati çekti.

Aleksiejunas, "Litvanya Rusya'yı, NATO ve Avrupa için bir tehdit olarak kabul ediyor. NATO, Rusya'yı DAEŞ’ten daha büyük tehdit olarak görüyor." ifadesini kullandı.

NATO Zirvesinde alınan, Baltık ülkelerine ve Polonya’ya askeri tabur konuşlandırma kararından duyduğu memnuniyeti ifade eden Aleksiejunas, bu kararın NATO ülkelerinin kendilerini koruma isteği çerçevesinde verildiğini kaydetti.

Grybauskaite’nin “İttifakın, Rusya’ya karşı pozisyonu yumuşatıldı” açıklamasını da değerlendiren Aleksiejunas, “Tüm belgelerde, Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal ettiği kaydediliyor. Rusya ile tam normalleşmeye ve normal bir işbirliğine dönüş söz konusu değil ancak bazı sorunlarını gidermek için eldeki caydırıcı imkanları kullanılarak Rusya ile belirli kanallarla iletişim kurulabilir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :