Litvanya'da Kırımoğlu'na fahri doktora unvanı

Litvanya'da Kırımoğlu'na fahri doktora unvanı

VİLNİUS (AA) - Kırım Tatarları lideri Mustafa Kırımoğlu, Litvanya’nın Mykolo Romerio Üniversitesi (MRU) tarafından fahri doktora unvanına layık görüldü.Başkent...

VİLNİUS (AA) - Kırım Tatarları lideri Mustafa Kırımoğlu, Litvanya’nın Mykolo Romerio Üniversitesi (MRU) tarafından fahri doktora unvanına layık görüldü.

Başkent Vilnius’taki MRU’da düzenlen törende, Kırımoğlu’nun yanı sıra Ukrayna’ın Vilnius Büyükelçisi Volodymyr Jatsenkivskyi, Litvanya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mantvydas Bekesius, MRU Rektörü Prof. Dr. Algirdas Monkevicius, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ve Litvanya Tatarlar Derneği Başkanı Adas Jakubauskas katıldı.

Rektör Prof. Dr. Monkevicius, özgürlük ve demokrasi değerleri için mücadele eden Kırımoğlu’na fahri doktora unvanı verdi.

Manevi destek için teşekkür eden Kırımoğlu, Türkçe başladığı konuşmasında, Sovyetler Birliği döneminde Kırım Tatarlarına yönelik eğitimin çok kısıtlı olduğunu anlattı.

Rusya'da halen kendisine karşı kara bir propaganda yapıldığını söyleyen Kırımoğlu, “Kırım Tatarlarının yüksek lisans yapmaları neredeyse imkansızdır. Sovyet döneminde istediğimiz eğitimi alamıyorduk. Bizi üniversiteye yaklaştırmıyorlardı. Bu ödülü aldığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın Vilnius Büyükelçisi Jatsenkivskyi, Litvanya ve Mykolo Romerio Üniversitilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini illetti.
Törende Kırım Tatarları halk müziği örnekleri sunuldu.

Litvanya'da Kırımoğlu'na fahri doktora unvanı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :