Litvanya Türkiye için seyahat uyarısını kaldırdı

Litvanya Türkiye için seyahat uyarısını kaldırdı

VİLNİUS (AA) - Litvanya, Türkiye'de geçen aylarda yaşanan terör saldırıları sonrası vatandaşlarına koyduğu seyahat uyarısını kaldırdı. Litvanya...

VİLNİUS (AA) - Litvanya, Türkiye'de geçen aylarda yaşanan terör saldırıları sonrası vatandaşlarına koyduğu seyahat uyarısını kaldırdı.

Litvanya Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'deki güvenlik durumu göz önünde bulundurulduğunda, başkent Ankara ve İstanbul için yapılan çağrılarımızı geri çekiyoruz. Bu şehirlerin havaalanları normal çalışmalarına rağmen yolcuların dış hat terminallerine en az 3 saat önceden gitmelerini öneriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Litvanya vatandaşlarından gösterilerin yapıldığı bölgeler ile suç işlenme ihtimali bulunan mahallelerden uzak durmaları ve dikkatli olmaları istenerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK terör örgütü arasında devam eden çatışmalardan kaçınmak için Diyarbakır'a gitmenizi tavsiye etmiyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Önceki duyuruda yer verilen, "Suriye sınırına 10 kilometre mesafede kalan yerlerden uzak durun. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardın ve Şırnak'ta zorunlu olmayan seyahatlerinizi erteleyin." önerisi ise değiştirilmedi.

Litvanya, mart ayında yaşanan terör saldırıları üzerine Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşları için "Zorunlu olmayan seyahatlerinizi erteleyin" uyarısı yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :