Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius’tan NATO’ya ‘Rusya’ çağrısı

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius’tan NATO’ya ‘Rusya’ çağrısı

“Saldırgan politikasını değiştirmediği sürece Rusya ile normal diyaloğa girmeyin”

VİLNİUS (AA) - Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, NATO'ya seslenerek, “Saldırgan politikasını değiştirmediği sürece Rusya ile normal diyaloğa girmeyin” dedi.

Son dönemde NATO ile Rusya arasında yeni diyaloğun kurulmasıyla ilgili Linkevicius, ABD’nin Politico gazetesi için bir makale kaleme aldı.

Linkevicius, “NATO, saldırgan tarafının (Rusya’nın) sis perdesine hizmet edecek bir tartışmanın olmayacağını sağlamalıdır. Özellikle Rusya’nın dondurulmuş ilişkilerini sürdürmek için NATO’yu şantaj yapmaya çalıştığı bir durumda” ifadelerini kullandı.

Rusya ile normal ilişkilerin yeniden kurulması mümkün olduğuna işaret eden Linkevicius, “Moskova, Ukrayna’dan askerlerini geri çekmek için gerekli adımları atması lazım. Ayrıca Rusya, haber vermeden büyük ölçekli askeri tatbikatlarına ve Baltık Denizi üzerinde jetlerinin iletişim sistemleri kapalı durumda uçmasına son vermeli. Saldırgan politikasını değiştirmediği sürece Rusya ile normal diyaloğa girmeyin” şeklinde değerlendirdi.

Batı’nın Rusya’ya karşı siyasetini “akıllı” bulan Linkevicius, “Rusya’nın ne dediğine değil yaptığına bakılmalı. Terör tehditleri ve sığınmacı krizi yüzünden Rusya’nın komşularına yönelik saldırganlığını ve tehditlerini asla görmezden gelmemelidir” dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :