Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius:

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius:

"15 Temmuz şokundan bir ay sonra 80 milyonluk büyük bir ülkeye kimsenin ilgi göstermemesi anormal"- "Bu durumun Türkiye’yi rahatsız ettiğini hissettim. Çünkü bir taraftan eleştiriliyor, diğer yandan ise çok az destek ve yardım alıyor”

VİLNİUS (AA) - Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, AB liderlerini eleştirerek, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye gibi büyük bir ülkeye ilgi gösterilmesinin anormal olduğunu belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi dolayısıyla Ankara'ya resmi ziyarette bulunan Linkevicius, Baltık haber ajansı BNS’ye açıklamalarda bulundu.

AB liderlerinin darbe girişimi sonrası Türkiye'ye yönelik eleştirelerini değerlendiren Linkevicius, "15 Temmuz şokundan bir ay sonra 80 milyonluk büyük bir ülkeye kimsenin ilgi göstermemesi anormal. Bu durumun Türkiye’yi rahatsız ettiğini hissettim. Çünkü bir taraftan eleştiriliyor, diğer yandan ise çok az destek ve yardım alıyor.” ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin ardından Türkiye'de atılan adımların, uluslararası hukuk çerçevesinde olmasını umduğunu Ankara'da dile getirdiğini belirten Linkevicius, Türk yetkililerinin ise Litvanya’da faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kurumlarına dikkati çektiğini söyledi.

- Linkevicius’un ziyareti Litvanya basınında

Linas Linkevicius'un Ankara’ya yaptığı ziyareti, Litvanya basınında geniş yer buldu.

Ülkenin en büyük haber portalı DELFI, “Linkevicius, darbe sonrası AB ve NATO ülkeleri arasında Türkiye’yi ziyaret eden ilk dışişleri bakanı” başlıklı haberinde, Linkevicius’un demeçlerine yer verdi.

Litvanya Ulusal Radyo ve Televizyonu'nun (LRT) haberinde, "Batı liderlerinden farklı olarak Linkevicius, Türkiye’yi kararlı biçimde destekliyor." ifadesi kullanıldı.

Kauno Diena gazetesi ise FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Türkiye'yi ziyaret eden Linkevicius’un, "darbe girişiminin geride bıraktıkları karşısında şoke olduğunu" yazdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :