Litvanya Bağımsızlık Günü resepsiyonu

Litvanya Bağımsızlık Günü resepsiyonu

Litvanya Büyükelçisi Bruzga:- "Litvanya, bağımsızlığını kazandığı 1918'den bu yana başarılı bir şekilde kalkınma ve gelişme gösterdi. Litvanya ve Türkiye iki dost ülkedir"

ANKARA (AA) - Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, Litvanya'nın 1918 yılında bağımsızlığını kazanmasından bu yana başarı bir şekilde kalkınma ve gelişme gösterdiğini, Litvanya ve Türkiye'nin iki dost ülke olduğunu söyledi.

Litvanya'nın bağımsızlık günü dolayısıyla Ankara Palas Otel'de düzenlenen resepsiyona Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Rauf Engin Soysal, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati ve çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

Büyükelçi Bruzga, resepsiyon açılışında yaptığı konuşmada, "Litvanya ve Türkiye iki dost ülkedir" diyerek, Litvanya'nın 1918 yılında bağımsızlığını kazanmasının ardından bu yana başarılı bir şekilde kalkınma ve gelişme gösterdiğini kaydetti.

Litvanya'nın, Türkiye'de kendi dönemindeki ilk bağımsızlık gününü kutladığına dikkati çeken Brugza, Türkiye'nin zengin bir geleneğe sahip olduğunu iki ülke arasında ekonomik ve sosyal ilişkilerin artarak devam ettiğini ifade etti.

Resepsiyon, piyanist ve keman sanatçılarının iki ülkeden klasik eserler sergilemesiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :