Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini sevindirecek haber

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini sevindirecek haber

Burs ve kredi miktarlarının artırıldığını söyleyen Erdoğan, "2022 yılında lisans öğrencileri için 850 lira yüksek lisans için 1700 lira, doktora öğrencileri için ise 2500 liraya çıkartıyoruz." dedi

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini sevindirecek bir haber verdi.

Konuşmasında öğrencilere de müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, burs ve kredi miktarlarında artışa gidildiğini belirterek, "Önümüzdeki yıl lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2550 liraya çıkarıyoruz" dedi.

"Üniversite harçlarını kim kaldırdı. Biz kaldırdık!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede üniversite harçlarını kim kaldırdı. Biz kaldırdık. Hatırlayın o günleri. Harçlardan dolayı yapılan eylemleri. Şu anda harç var mı yok. Burs Kredi 45 liracıktı. Kredi alan tüm öğrencilerimizin bunun geri ödemesini mezuniyet sonrası 2 yıl erteleme hakkı vardır. Geçtiğimiz yıl lisans öğrencilerine 650, yüksek lisans öğrencilerine 1350... Önümüzdeki yıl bu rakamları lisans öğrencilerine 850 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1700, doktora yapanlara 2 bin 550 liraya çıkartıyoruz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.