Likya Yolu'nda kaybolan turist kurtarıldı

Likya Yolu'nda kaybolan turist kurtarıldı

Yürüyüş yaparken kaybolan Ukraynalı turist, yaklaşık 14 saat sonra jandarma ve AFAD ekiplerince bulundu

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde Likya Yolu yürüyüşünde kaybolan turist, jandarma ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerince kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Tekirova Mahallesi'nde bulunan bir otelde ailesiyle tatil yapan Ukrayna uyruklu Victor Ostapenko (20), yürüyüş yapmak için dün akşam 22.00'de Likya Yolu'na gitti.

Belli bir süre yürüdükten sonra yolunu kaybeden Ostapenko, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olayın Tekirova Jandarma Karakol Komutanlığı ve AFAD ekiplerine bildirilmesiyle arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Telefon sinyalinden turistin bulunduğu yerin tespit edilememesi nedeniyle pusula yoluyla arama yapıldı. Daha sonra Ostanpenko'ya telefonla ulaşıldı ve tercüman yardımı ile yeri tespit edildi. Olympos Teleferik tarafında olduğu belirlenen Ostapenko, ekiplerce kurtarıldı.

Ostapenko, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüş yapmak için Likya Yolu'na çıktığını ve bir süre sonra kaybolduğunu söyledi. Suyunu idareli olarak kullandığını anlatan Ukraynalı turist, gece ormanlık alanda korkmadığını ancak biraz tedirgin olduğunu kaydetti.

Ukraynalı turist, kendisini kurtaran ekiplere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :