Libya'nın güneyinde gösteri

Libya'nın güneyinde gösteri

Gat ve Ubari beldelerinde ülkenin güneyinin ihmal edilmesi protesto edildi

TRABLUS (AA) - Libya'nın güneyinde, zor yaşam koşullarını protesto için gösteri düzenlendi.

Cezayir sınırına yakın Gat ve Ubari beldelerinde eylem düzenleyen göstericiler, ülkenin güneyinin ihmal edilmesini protesto etti.

"Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz", "Neden güney?", "Hükümetten Ubari Gaz Elektrik Santrali'ndeki çalışmaların tamamlanmasını istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan eylemciler, güney bölgelerinde yaşanan elektrik kesintisi problemine çözüm bulunmasını talep etti.

Yaptıkları yazılı açıklamayla havaalanlarının faal hale getirilmesi, bankalara likidite sağlanması ve sağlık sektörünün desteklenmesi çağrısında bulunan göstericiler, taleplerinin karşılanması için doğu ve batıdaki hükümetlere mart ayının sonuna kadar mühlet verdiklerini aksi takdirde tansiyonu yükseltecek eylemlerde bulunacaklarını kaydetti.

Ubari basit çevrim gaz elektrik santralinin, güneydeki en büyük elektrik üretim santrallerinden biri olduğu belirtiliyor. Türk şirketi Enka'nın 2012'de başladığı santral projesinin, Tebu ve Tuareg kabileleri arasındaki çatışmalar nedeniyle faaliyetlerinin durdurulduğu ifade ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :