Libya'daki krize çözüm arayışları

Libya'daki krize çözüm arayışları

Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac:- "Halk tarafından seçilmiş bir organa yönetimi teslim etmenin dışında Libya Siyasi Anlaşması'nın belli bir geçerlilik süresi yok"

TRABLUS (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, başında bulunduğu hükümetin görevine devam ettiğini söyledi.

UMH Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Serrac, Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi tarafından desteklenen General Halife Hafter'in Libya Siyasi Anlaşması'yla ilgili değerlendirmelerine cevaben, "Halk tarafından seçilmiş bir organa yönetimi teslim etmenin dışında Libya Siyasi Anlaşması'nın belli bir geçerlilik süresi yok." ifadelerini kullandı.

Libya'da seçimlerin 2018'de yapılacağını vurgulayan Serrac, aşırılık ve terörün sızacağı kaos ve ihlallerin dolduracağı bir boşluğun oluşmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Serrac, Libya'da Ulusal Yüksek Seçim Kurulunun seçimler için çalışmalara başladığını, uluslararası kurumlar ve bazı devletlerin bu konuda destek vereceklerini kaydetti.

"Libya'da istikrarın gerçekleşmesi tüm Libyalıların çabasına ihtiyaç var" sözleriyle Serrac, ülke içinde ve dışında olan Libyalılara seçimler için kayıt yaptırmaları çağrısında bulundu.

Dün Cezayir'e giden Serrac'ın, Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya ile görüşmesinin ardından Cezayir'den yapılan açıklamada, "Suheyrat Anlaşmasının ülkede uzlaşı için tek dayanak olduğu" ifade edilmişti.

General Halife Hafter, evvelki gün Libyalılara hitaben televizyondan yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler'in (BM) girişimiyle 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde varılan Libya Siyasi Anlaşması'nın geçerlilik süresinin dolduğunu savunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :